Φιλιππινέζος Πρόεδρος: Όποιος είναι διεφθαρμένος, θα τον πετάξω από ελικόπτερο, το έχω ξανακάνει

Σε νέες απίστευτες δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος των Φιλιππίνων εκτοξεύοντας νέες απειλές για την πάταξη της διαφθοράς στη χώρα του.  Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε απειλεί διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να τους εκτοξεύσει από ελικόπτερο, προειδοποιώντας ότι το έχει ξανακάνει στο παρελθόν!

Ο πρώην εισαγγελέας λέει ότι κάποτε πέταξε από ελικόπτερο έναν Κινέζο ύποπτο για βιασμό και φόνο.

«Αν είστε διεφθαρμένοι θα σας σύρω με ελικόπτερο μέχρι τη Μανίλα και θα σας πετάξω έξω. Το έχω κάνει παλιότερα, γιατί να μην το ξανακάνω;» είπε ο Ντουτέρτε στη διάρκεια μιας ομιλίας του προς τους πληγέντες ενός τυφώνα. Το επίμαχο βιντεοσκοπημένο απόσπασμα ανήρτησε μάλιστα το γραφείο της προεδρίας στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ντουτέρτε είχε παραδεχθεί ότι έχει ο ίδιος σκοτώσει φερόμενους εγκληματίες όταν ήταν δήμαρχος του Νταβάο, μιας πόλης στο νότιο τμήμα της χώρας, για να «δώσει» το παράδειγμα στην αστυνομία.

«Πήγαινα στην πόλη με μια μοτοσικλέτα και έκανα περιπολία στους δρόμους αναζητώντας προβλήματα. Επιζητούσα πραγματικά την αντιπαράθεση για να μπορέσω να σκοτώσω κάποιον», πρόσθεσε.

Ο Ντουτέρτε κατηγορείται ότι οργάνωσε τάγματα θανάτου στο Νταβάο τα οποία έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάποιοι γερουσιαστές τον προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει με παραπομπή για έκπτωση απ’ το αξίωμά του με αφορμή τις δηλώσεις του.

Αλλά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να τερματίσει τη πολιτική του για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Ντουτέρτε είπε ακόμη ότι ήταν τυχερά που ο ίδιος έλειπε απ’ τη Μανίλα έξι άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Μανίλα κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, όταν κατασχέθηκε απάνω από μισός τόνος μεθαμφεταμίνης.

«Ήταν τυχεροί που δεν ήμουν τότε στη Μανίλα. Αν γνώριζα ότι υπήρχαν τόσοι σαμπού («βαποράκια» στην τοπική διάλεκτο) μέσα στο σπίτι θα τους σκότωνα», είπε. «Ας μην το δραματοποιούμε. Θα σας σκοτώσω προσωπικά, αν δεν το κάνει κάποιος άλλος.»

Προς το παρόν δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί που ή πότε συνέβη το περιστατικό με το ελικόπτερο, στο οποίο αναφέρθηκε ο Ντουτέρτε. Ο εκπρόσωπός του, Ερνέστο Αμπέλα, είπε ότι μπορεί και να μην έχει συμβεί. «Ας πούμε ότι είναι αστικός μύθος», είπε ο Αμπέλα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζεϊντ Ραάντ αλ Χουσεϊν ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τους ισχυρισμούς του Ντουτέρτε ότι έχει σκοτώσει «εγκληματίες» με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων να αποκαλεί τον Ιορδανό διπλωμάτη «ηλίθιο», «βλάκα» και «π..ας γιο», που πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα