Φινμπόγκασον: «Έτυχα γελοίας αντιμετώπισης από τον Σίλβα»

«Περνούσα καλά στην Ελλάδα, η διοίκηση με ήθελε, αλλά ο προπονητής μου όχι. Γι’ αυτό επέλεξα να φύγω. Έπαιρνα λίγες ευκαιρίες, στην αρχή δεν έλεγα τίποτα, αλλά μετά σκέφτηκα: “φτάνει πια, είναι γελοίο” και τότε ήταν που πήρα την απόφαση να φύγω».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, τον Ισλανδό φορ που πέρασε για ένα εξάμηνο από τον Ολυμπιακό και βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας με αφορμή το φιλικό της Εθνικής μας ομάδα με το συγκρότημα της χώρας του. Σε δηλώσεις του σε ελληνική ιστοσελίδα (sport24) είπε με πικρία:
«Ο μόνος λόγος που δεν μπόρεσα να πετύχω ήταν ο προπονητή. Κατά κάποιο τρόπο ένιωσα υποτιμημένος. Ο καθένας που γνωρίζει τι συνέβαινε καθημερινά στις προπονήσεις, οι άνθρωποι μέσα στην ομάδα ξέρουν τι συμβαίνει. Εάν δεν παίρνεις την ευκαιρία, δεν εννοώ 10-15 λεπτά, εννοώ 5-6-7 ματς στη σειρά – όπως συμβαίνει και με τους άλλους επιθετικούς – για εμένα είναι αδύνατον. Χρειάζομαι έναν προπονητή που να με στηρίζει, να με πιστεύει.
Νόμιζα ότι θα το είχα αυτό το χρόνο, σε αυτή την κατηγορία και την ομάδα που ήρθα. Αλλά, δε συνέβη. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, ακόμη κι αν πέτυχα το νικητήριο γκολ στο Λονδίνο, κόντρα στην Άρσεναλ. Το επόμενο ματς ήμουν στον πάγκο. Αυτό δείχνει τα πάντα για το τι σκεφτόταν ο προπονητής»
Για το «μεγάλο» του γκολ, αυτό που πρόλαβε να πετύχει στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ ειπε: «Σίγουρα αυτό το γκολ είναι το πιο αξιομνημόνευτο στην καριέρα μου. Για πολλούς λόγους. Ήταν το νικητήριο γκολ, το πρώτο μου ματς στο Champions League, έγινα μόλις ο δεύτερος Ισλανδός που σκόραρε σε αυτή τη διοργάνωση, για πολλούς λόγους ήταν σπουδαία αυτή η βραδιά. Πολλοί φίλοι μου υποστηρίζουν την Άρσεναλ και η Premier League θεωρείται Νο1 στην Ισλανδία. Πολύ μεγάλη στιγμή για εμένα, αναμφίβολα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα