Φοβάται νέο… Χέιζελ ο Μισέλ Πλατινί!

Τους φόβους του για την ύπαρξη ενός νέου… Χέιζελ εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αντιδρώντας στα αυξανόμενα περιστατικά βίας τα οποία καταγράφονται στα γήπεδα της «Γηραιάς Αλβιόνας».

Ο Γάλλος παράγοντας βίωσε σαν ποδοσφαιριστής την απόλυτη κόλαση, όταν στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1985, μεταξύ της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ, είχαν χάσει τη ζωή τους 39 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες, μετά από εκτεταμένα επεισόδια που είχαν συμβεί στις εξέδρες του βελγικού σταδίου.

Ο Μισέλ Πλατινί αποτύπωσε την εμπειρία του από το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός και σήμανε συναγερμό τόσο προς τις αρμόδιες αρχές όσο και στις Ομοσπονδίες της εκάστοτε χώρας:

«Τα φαινόμενα ολοένα και αυξάνονται και πολύ φοβάμαι πως θα επιστρέψουν οι μαύρες μέρες του ποδοσφαίρου, όταν κατά το παρελθόν υπήρξαν μέχρι και πυροβολισμοί στα γήπεδα, με τραγικά αποτελέσματα. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα, είναι η συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σε κάθε χώρα. Σε λίγους μήνες κλείνουμε 30 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα στο Χέιζελ, τα οποία έζησα από κοντά. Εικόνες που όλοι πιστεύαμε πως δεν θα ξαναζήσουμε και τις οποίες θέλουμε να μείνουν εκεί στο παρελθόν.

Χρειαζόμαστε πιο σκληρούς ελέγχους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των γηπέδων και , θα το επαναλάβω, είναι ανάγκη η δημιουργία ειδικού σώματος αστυνομίας γηπέδων. Είναι κάτι που το λέω από το 2007, όταν και ανέλαβα το πόστο μου».

Ο Μισέλ Πλατινί σημείωσε τα σοβαρά γεγονότα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας τον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τις αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα και τις τιμωρίες σε Ντιναμό Κιέβου και Σπαρτάκ Μόσχας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα