Φοβερή λύση, αλλά με δόση ρίσκου

 

Έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη σουηδική Κάλμαρ και ταιριάζει γάντι στην ΑΕΚ για πολλούς και διάφορους λόγους, φαίνεται να επανεξετάζει η ελληνική ομάδα, παρά τη διάψευση του μάνατζέρ του. Πρόκειται για τον 28ρονο Ράσμους Ελμ, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικό χαφ, αλλά πολλές φορές και ως «οκτάρι» και στην ομάδα του Κετσπάγια μπορεί να ταιριάζει είτε δίπλα στον Σιμόες, είτε δίπλα στον Γιόχανσον.

Είναι σε σούπερ ηλικία, μένει ελεύθερος το χειμώνα και παίζει στη θέση που η ΑΕΚ υποτίθεται θέλει μία επιπλέον λύση. Επίσης, είναι συμπατριώτης του νέου τεχνικού διευθυντή της Ένωσης και αυτό παίζει το ρόλο του, όπως και το ότι έχει απασχολήσει την ελληνική ομάδα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Ελμ μετράει 31 συμμετοχές με την Εθνική Σουηδίας και τρία γκολ και συνολικά με την Κάλμαρ, την Αλκμάαρ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 284 συμμετοχές, 51 γκολ και 61 ασίστ, δηλαδή τρομερούς αριθμούς για τόσο αμυντικογενή ποδοσφαιριστή! Στην τελευταία του χρονιά στην στην Ολλανδία είχε 36 συμμετοχές σε εγχώριες διοργανώσεις και 16 σε ευρωπαϊκές (52 στο σύνολο) και κατόρθωσε 13 γκολ και 16 ασίστ! Αυτή ήταν και η σεζόν που υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να δώσει έξι εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Υπάρχει, πάντως και κάτι ανησυχητικό. Ο Ράσμους Ελμ έχει ιστορικό προβλημάτων στο στομάχι. Το 2010 μία γαστρεντερίτιδα τον άφησε ένα μήνα εκτός αγώνων, ενώ τη σεζόν 2014-2015 έμεινε εκτός δράσης λόγω ενοχλήσεων στο στομάχι, με τους Ρώσους γιατρούς να δηλώνουν πως μάλλον θα σταματήσει την μπάλα. Δεν την σταμάτησε, αλλά ο Ελμ καλείται τώρα να αποδείξει ότι μπορεί να θυμηθεί τον παλιό πολύ καλό του εαυτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα