Φονική η πύρινη λαίλαπα στην Ιβηρική

Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών που μαίνονται σε Ισπανία κα Πορτογαλία, χωρίς να υπολογίζονται φυσικά οι τεράστιες εκτάσεις που έχουν γίνει στάχτη.

Το πλέον επικίνδυνο μέτωπο είναι αυτό στο νησί Μαδέιρα, στο οποίο οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική απομάκρυνση περίπου 1.000 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων αρκετοί πολλοί ξένοι τουρίστες.

Η Πορτογαλία ζήτησε τη βοήθεια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον βορρά της και στο νησί Μαδέιρα. Ήδη η Ιταλία υποσχέθηκε να της στείλει ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Δύο ισπανικά Canadair συμμετείχαν ήδη στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Πορτογαλία, στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας των χωρών της Ιβηρικής.

Στη Μαδέιρα έφτασαν την Τετάρτη ενισχύσεις, 120 πυροσβέστες από τη Λισαβόνα και άλλοι 30 από το αρχιπέλαγος των Αζορών. Στην ηπειρωτική Πορτογαλία περίπου 4.000 άνδρες δίνουν μάχη με 162 πυρκαγιές, οι 14 από τις οποίες έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να ζητήσει βοήθεια και από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα