Αδιανόητη τραγωδία από την καταιγίδα στην Δ. Αττική

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε Μάνδρα, Νέα Πέραμο,  Μαγούλα και Μέγαρα άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς (σ.σ. 14 νεκροί στις 16.42, όλοι στην Μάνδρα) ενώ υπάρχουν τραυματίες  που έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο  και αρκετοί αγνούμενοι ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στις περιοχές εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της.

Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 89 χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή.  To τρίτο θύμα είναι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

H εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε προαύλιο χώρο. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι συνολικά πέντε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Eπίσης το Λιμενικό εντόπισε δύο σωρούς  να επιπλέουν  στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και στον Ασπρόπυργο.

Tόσο η περιοχή της Μάνδρας όσο και της Νέας Περάμου τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Βιβλική καταστροφή

Οι καταστροφές  είναι τεράστιες.Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Νωρίτερα, τοίχος κατέρρευσε στη βιομηχανία Johnson & Johnson από τα νερά υπερχειλισμένου χειμάρρου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι να καταφύγουν στα πάνω πατώματα του κτηρίου για να σωθούν.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Κάτοικοι και ιθύνοντες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή, που έχει να συμβεί στην περιοχή πάνω από 100 χρόνια.Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως τον δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες από τη βιβλική καταστροφή

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39ο χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στη νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32ο χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33ο χιλιόμετρο μέχρι το 34ο χλμ. διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες, ωστόσο κανένας πολίτης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν αυτή τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Λεωφορείο βυθίστηκε σε χείμαρρο λάσπης στην Ελευσίνα

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Ελευσίνα, όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ και πολλά αυτοκίνητα να βυθιστούν σε ένα χείμαρρο λάσπης.

Τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λίγο μετά τις 8:00′ το πρωί με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οδηγοί και επιβάτες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επιχειρήσει για τον απεγκλωβισμό 12 επιβατών λεωφορείου ΚΤΕΛ που βυθίστηκε στον ανισόπεδο κόμβο του Θριασίου, ο οποίος πλημμύρισε με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει σχεδόν μέχρι τη γέφυρα.

Οι πυροσβέστες έσπασαν το τζάμι για να βγάλουν τους επιβάτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα