Φοροδιαφυγή άνω των 50 εκατ. ευρώ έχει εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ

Φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ έχει εντοπιστεί από τον έλεγχο των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, που επιτέλους διερευνάται έστω και με… χρονοκαθυστέρηση! Οι ελεγκτές που έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διασταύρωση στοιχείων για το μεγαλύτερο μέρος της περιβόητης λίστας έχουν βγάλει μεγάλα λαβράκια, καθώς σε πολλές περιπτώσεις –τουλάχιστον 80– από την αντιπαραβολή των τραπεζικών εμβασμάτων στο εξωτερικό με τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων έχουν προκύψει σημαντικές αποκλίσεις. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ζευγαριού, ενός γιατρού και μιας επιχειρηματία, για τους οποίους η φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε σε βάθος μιας δεκαετίας, ξεπερνά 10.000.00 ευρώ.

Η μεγάλη έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, καθώς και του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, και σύμφωνα με πληροφορίες στις περισσότερες από τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής που έχουν ήδη εντοπίσει, και που συνδέονται ακόμα και με τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), οι διαφορές στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.

Το «ταβάνι» μέχρι στιγμής αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, χρήματα που είχαν βγει σε τράπεζες του εξωτερικού και δεν είχε δηλωθεί από αυτά ούτε ευρώ. Τα εμβάσματα των προσώπων της λίστας Λαγκάρντ τα οποία εμπλέκονται σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά το 2009 με κατεύθυνση κυρίως τράπεζες της Κύπρου, της Ελβετίας, της Αυστρίας. Από τους συγκεκριμένους το ελληνικό δημόσιο περιμένει να εισπράξει τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ, με τις προσαυξήσεις, καθώς οι… ξεχασιάρηδες θα κληθούν από το ΣΔΟΕ να ρυθμίσουν τώρα τις βεβαιωμένες πλέον οφειλές τους προς το ελληνικό Δημόσιο. Αν δεν το πράξουν, θα ασκηθεί σε βάρος τους κακουργηματική ποινική δίωξη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα