Φοροδιαφυγή… τεσσάρων αστέρων από ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κέρκυρα και Ηλεία

Προκλητικοί κι αμετανόητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες μεγάλων τουριστικών μονάδων, οι οποίοι πιάστηκαν πέρσι για φοροδιαφυγή, αλλά μυαλό δεν έβαλαν…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ μόλις ολοκλήρωσε την επεξεργασία των στοιχείων από τους πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν κυρίως με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του προηγούμενου μήνα. Όπως προκύπτει απ’ αυτούς –σε δείγμα 712 καταλυμάτων που ελέγχθηκαν και πέρσι– υπάρχει απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων και εκτιμώμενων εσόδων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες ξεπερνάνε το 1 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση και μόνο για τον Ιούνιο!

Συγκεκριμένα, σε 4 ξενοδοχεία δυναμικότητας άνω των 300 δωματίων και τουλάχιστον 4 αστέρων, που βρίσκονται στην Κέρκυρα, στη Ρόδο (τα δύο) και στην Ηλεία, εκτιμάται ότι έχει στηθεί ένα απίστευτο πάρτι φοροδιαφυγής και η συνέχεια των ελέγχων αναμένεται να βγάλει κι άλλα λαβράκια.

Σε 2 άλλες περιπτώσεις μονάδων στην Σαντορίνη και στην Ανατολική Αττική, αυτό που σήμανε συναγερμό ήταν ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν δίστασαν να υποβάλουν μηδενικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, παρά το ότι σε προληπτικούς ελέγχους που είχαν προηγηθεί είχαν βρεθεί εκτεθειμένες.

Μια ακόμα περίπτωση, στην Χαλκιδική, έχει καταταχθεί, επίσης, στην ομάδα υψηλού κινδύνου, χωρίς να γίνει καν επιτόπιος ή εξ αποστάσεως έλεγχος για την αναντιστοιχία δηλούμενων – πραγματικών τιμών (άρα και τζίρου) ανά διανυκτέρευση.

Και σε αυτή την υπόθεση τα ευρήματα του προληπτικού ελέγχου οδηγούν σε πολύ μεγάλες αποκλίσεις, άρα και σε απόκρυψη εισοδήματος μαμούθ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα