Φοροσαφάρι εν όψει

 

Την άμεση ενεργοποίηση όλου του ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου που συντελείται στην αγορά και τη διακίνηση, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Από την πλευρά της, η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη συνεργασία τους και επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την κοινοβουλευτική της έδρα, έκανε απολογισμό του έργου της: «Ονειρευτήκαμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα», δήλωσε η απερχόμενη υπουργός και πρόσθεσε ότι: «τώρα στο νέο τοπίο που δημιουργούν τα νέα φορολογικά βάρη η πραγματοποίησή του γίνεται πιο δύσκολη».

Μίλησε μάλιστα για κανιβαλισμό σε βάρος της με αφορμή τα δημοσιεύματα για το πρόσωπό της, ενώ επιφυλάχτηκε να κινηθεί νομικά. Η Νάντια Βαλαβάνη είπε, αναφερόμενη σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στο δημόσιο, ότι: «υπάρχουν πολλοί σκελετοί στα ντουλάπια της ΕΤΑΔ για τον εισαγγελέα». Για τη φοροδιαφυγή είπε ότι όταν ανέλαβε, «υπήρχε ένα σύστημα που βραχυκύκλωνε όταν πήγαινε να αγγίξει τους από πάνω».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι: «η φοροδιαφυγή είναι από τα κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι, «ο Τρύφων Αλεξιάδης, είμαι σίγουρος ότι έχει και τις ιδέες και τη βούληση και τον ενθουσιασμό να προχωρήσει το έργο αυτό».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι θα συγκρουσθεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά, στις τουριστικές περιοχές, στους φύλακες λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής στη διακίνηση κτλ. Θα ενεργοποιηθεί όχι μόνο το ΣΔΟΕ ,αλλά όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός. Επίσης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα