Φορτηγά με όπλα και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα έστειλε η Τουρκία στη Συρία

Μεγάλα φορτηγά με όπλα και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα έστειλε η Τουρκία στη Συρία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι μεγάλα φορτηγά με φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά εντοπίστηκαν να κινούνται κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και περισσότεροι από 200 τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία, στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, η Ζαχάροβα είπε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις Μέτωπο Αλ Νούσρα και Αχράρ Αλ Σαμ, αμφότερες παρακλάδια της Αλ Κάιντα, συνεχίζουν να επιτίθενται σε θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (κυβερνητικοί) νότια και βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, επιχειρώντας να περικυκλώσουν την πόλη.

Σημείωσε ακόμα ότι περίπου 100 πολίτες σκοτώθηκαν στην υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία Σεΐχ Μακσούντ του Χαλεπιού ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των τρομοκρατών της Αλ Νούσρα.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος είπε ότι η εκεχειρία στη Συρία ακόμα κρατά παρά τις προβοκατόρικες ενέργειες των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, ιδιαίτερα στο Χαλέπι και στην ύπαιθρό του.

Η Τουρκία σε αυτή τη φάση του πολέμου στη Συρία υποστηρίζει ανοιχτά τις οργανώσεις της Αλ Κάιντα στη Συρία και τον υποτιθέμενο «μετριοπαθή» Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα