Φουλ για τίτλο ο IEK ΞΥΝΗ Ν.Ι.

 

Την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της διανύει φέτος η ομάδα handball IEK ΞΥΝΗ Ν.Ι., η οποία είναι φαβορί για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών (Handball Premier), καθώς τη χωρίζει μόνο μία ισοπαλία από τον τελικό των play-offs* του πρωταθλήματος, που θα καθορίσει τον κάτοχο του τίτλου!

Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. τερμάτισε πρώτος στο πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 41 βαθμούς και αφήνοντας πίσω του ομάδες με μεγάλη ιστορία στο χάντμπολ, όπως ο Διομήδης Άργους, η ΑΕΚ και ο ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, οι οποίες σημείωσαν ισοβαθμία με 32 βαθμούς.

Πρόκειται για μεγάλη διαφορά βαθμολογίας – ίσως από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του handball!

O ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. μπήκε στα play-offs με 21 βαθμούς, με ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, Διομήδη Άργους και ΑΕΚ να ακολουθούν ισοβαθμώντας στους 16, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μόνο 1 ισοπαλία για να πάει κατευθείαν στον τελικό των play-offs του πρωταθλήματος που θα καθορίσει τον Πρωταθλητή Ελλάδος! Η φετινή «σαρωτική» παρουσία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. στο γήπεδο δεν είναι καθόλου τυχαία.

Είναι αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του ιδρυτή και προέδρου της ομάδας, καθηγητή- συγγραφέα, κ. Σοφοκλή Ξυνή, ο οποίος έχει στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος του handball στη χώρα μας, αλλά και την ανάδειξη της άρρηκτης διασύνδεσης Αθλητισμού & Εκπαίδευσης.

 

Πρωταγωνιστές οι παίκτες

 

Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας ανήκει φυσικά στους πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους σπουδαίους αθλητές της ομάδας, εκ των οποίων πολλοί είναι διεθνείς παίκτες που δείχνουν την αξία τους στο γήπεδο κάθε εβδομάδα.

Τη φετινή ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. αποτελούν οι: 1. Αλέξης Αλβανός, 2. Κώστας Τσιλιμπάρης, 3. Αναστάσιος Τσακνής, 4. Αντώνης Χάλαρης, 5. Γεώργιος Μελετάκος, 6. Παντελής Κωστακίδης, 7. Αναστάσιος Παπαδιονυσίου, 8. Χρήστος Κεδέρης, 9. Πέτρος Κανδύλας, 10. Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης, 11. Γεώργιος Παπακυπριανού, 12. Θεόδωρος Γκέρτσος, 13. Αντώνιος Λεωνίδας, 14. Αντώνιος Αργυράκης, 15. Βασίλης Λιόλιος, 16. Εμμανουήλ Λαδάκης, 17. Εμμανουήλ Μανιούδακης.

*Η 1η αγωνιστική των play-offs ξεκινάει το Σάββατο 29 Απριλίου στις 19.00, όπου η ομάδα με πρόεδρο τον κ. Σοφοκλή Ξυνή θα έρθει αντιμέτωπη με τον Διομήδη Άργους, στην έδρα του Διομήδη στη Νέα Κίο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα