Φουλ επίθεση το ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος από πλευράς ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με τις οποίες δεν καταργεί το νόμο του, αλλά εξαναγκάζει το ΕΣΡ, εάν φυσικά συσταθεί, να ακολουθήσει τις δικές του ιδέες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμαράταξης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό τονίζοντας ότι «κατεργαριές δεν περνάνε, υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να μην λέτε άλλα ψέματα… Η συναίνεση που είναι εφικτή στην Διάσκεψη δεν αφορά έναν υπουργό με τέτοια πεπραγμένα».

Αναφορικά με τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν είπε ότι «η πρότασή μας είναι να αλλάξει ο όρος «αναστέλλεται» και να γίνει «καταργείται». Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει στην συναίνεση. Έρχεστε να θεραπεύετε την αδυναμία που δημιουργήσατε αλλά δεν το κάνετε πλήρως. Σας καλώ, αρκετά προβλήματα δημιουργήσατε, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές».

«Η Δικαιοσύνη μίλησε, η Δημοκρατία μίλησε και το «μαύρο δεν πέρασε» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να υπενθυμίζει όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα «Η κυβέρνηση αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο θεσμικό τρόπο ότι είχε άδικο και το μαύρο που επιχείρησε να επιβάλλει δεν πέρασε. Πρώτος ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ.

Ωραίος πρωθυπουργός! Στην συνέχεια έχουμε αυτό που είπαν κάποιοι ότι ορισμένοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη. Έχουμε όσα έγιναν γνωστά με τις δανειοδοτήσεις τράπεζας Αττικής και έναν υποψήφιο με τα βοσκοτόπια. Μετά κατατέθηκε τροπολογία Παππά που θα έριχνε μαύρο στα κανάλια μέσα σε 5 ημέρες αλλά αποσύρθηκε. Μετά αποπειράθηκαν να συγκροτήσουν ΕΣΡ χωρίς να βγει απόφαση ΣτΕ. Μετά αποφασίστηκε η αντισυνταγματικότητα του νόμου και το ίδιο βράδυ όλη η κυβέρνηση επιτέθηκε με το χειρότερο τρόπο στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Μετά τον πανικό ο υπουργός ανακοίνωσε τροπολογία γέφυρα που την πήρε πίσω. Ακολούθησε ανακοίνωση Πολύδωρα που το πήραν και αυτό το πήραν πίσω. Με την διαβεβαίωση του ΠτΒ που για εμάς έπαιξε ρόλο έγιναν όσα έγιναν στην Διάσκεψη. Όμως, την επόμενη και σήμερα ο υπουργός φρόντισε να τινάξει την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα συναίνεση για το ΕΣΡ. Το πρωί στον ΣκΑΙ – όχι εδώ που έκανε ευπρεπή κυβίστηση – τα τίναξε όλα στον αέρα».

«Είστε σε πανικό. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας. Νομίζατε επειδή αυξήθηκε η δύναμη σας όλα μπορείτε να τα κάνετε» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει « Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας δεν θα είχατε την ανάγκη να δικαιολογήστε κάθε μέρα. Σας αδειάζουν όλοι. Θα έπρεπε να το έχετε κάνει. Η παραίτηση εκτονώνει τις εντάσεις ακόμα και αν δεν το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Επί 14 μήνες έχετε αναστατώσει την χώρα. Εσείς μιλούσατε περί ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με αντιφάσεις. Αντί να προσαρμοστείτε με την απόφαση του ΣτΕ αντιφάσκετε με τις τροπολογίες… Το τοπίο παραμένει πλήρως αρρύθμιστο και κανείς δεν ξέρει το συμβαίνει σήμερα»

Ο Βενιζέλος
Στην αποδόμηση του νόμου Παππά αλλά και γενικότερα του αφηγήματος της κυβέρνησης προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής. «Σας είχα προειδοποιήσει, οι άδειες θα είναι ο πολιτικός σας τάφος και όταν ανέβουν στα δέντρα οι νέοι ενδιαφερόμενοι θα φανούν τα οπίσθιά τους», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποσπώντας τα χειροκροτήματα από μεγάλη μερίδα των βουλευτών, ενώ με έμφαση σχολίασε ότι πλέον κατέρρευσε ένας ακόμη μύθος.
«Τώρα, έρχεται η Βουλή να πιστοποιήσει μια βαρυσήμαντη πολιτική ήττα της κυβέρνησης, να οριστικοποιήσει νομοθετικά μια ολόκληρη αφήγηση που στηρίχθηκε η πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπενθύμισε ότι είχε προβάλει 4 ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τις πρωτοβουλίες σε σχέση με τηλεοπτικές άδειες.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Ν. Παππάς επιχείρησε να ελέγξει όλη την αγορά και όλο το τηλεοπτικό τοπίο, κάτι που το ΣτΕ απαγόρευσε. «Νομίζετε ότι μπορείτε να επηρεάσετε την βούληση του ΣτΕ. Το ίδιο κάνετε στους άλλους κλάδους της δικαστικής εξουσίας αλλά θα στραφεί εναντίον σας, όπως και αυτό που κάνατε με τα ΜΜΕ», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, τόνισε στο όνομα 85 εκατομμυρίων ευρώ θα «πρέπει η Βουλή να εγκρίνει την κατάλυση του Συντάγματος» και μίλησε για ευτελισμό των προσώπων με τις συνεχείς αλλαγές ονομάτων που προτείνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Ακόμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. «Η πρώτη γραμμή επίθεση αφορά τα ΜΜΕ αλλά η δεύτερη την δικαιοσύνη. Παραβιάσατε τον πυρήνα των προσωπικών δεδομένων, εκβιάσατε δικαστικού», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: «Μην παίζουμε, εάν η κυβέρνηση θέλει να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη πρέπει να καταργήσει την επίμαχη διάταξη και να αποκατασταθεί η αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Όχι με έμμεσες ρυθμίσεις για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών».
Στο Βόλο η Φώφη
Στο μεταξύ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για μία νέα επίσκεψη σε επαρχιακή πόλη. Αύριο Παρασκευή θα επισκεφθεί το Βόλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της, η επίσκεψη θα ξεκινήσει από το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ κι εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τοπικά στελέχη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς σε ξενοδοχείο του Βόλου για να αποφευχθεί τετ-α-τετ με τον έκπτωτο δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο «Αχίλλειον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα