Φρίκη χωρίς τέλος: Δεκάδες νεκροί από επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία

Φρίκη χωρίς τέλος στη Συρία αφού με  χημικά βομβάρδισαν την πόλη Ιντλίμπ της Συρίας σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 58 και μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά ανάμεσά τους ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 250.

Σύμφωνα με βρετανική ομάδα παρατηρητών που βρίσκεται στην περιοχή, συριακά και ρωσικά μαχητικά σφυροκόπησαν το πρωί την πόλη που βρίσκεται στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ με Μέσα που ανήκουν στη συριακή αντιπολίτευση να κάνουν λόγο για 50 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στο παρελθόν, σε κοινή έρευνα των Ηνωμένων Εθνών και του παρατηρητηρίου για την παγκόσμια χρήση χημικών όπλων κατηγορούσε τη συριακή κυβέρνηση για επιθέσεις με τοξικά αέρια. Από την πλευρά της η κυβέρνηση Άσαντ αρνείται ότι έχει κάνει χρήση τους στα έξι χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα