“Φρούριο” η Αθήνα: Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί για την επίσκεψη Μακρόν

Φρούριο” θα είναι η Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη αφού στην Αθήνα θα βρεθεί ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
Η Αστυνομία είναι επί ποδός με 2.000 πάνοπλους άνδρες να βρίσκονται σε επιφυλακή  ενώ έχουν εδώ και πολλές ημέρες στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές.

Σημειώνεται ότι σε κλοιό ασφαλείας θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Κολωνάκι, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί ο Μακρόν στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καίριο στον τομέα της ασφάλειας, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι και το θέμα των μετακινήσεων του Μακρόν. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα