Φρούριο το Αμβούργο για τη σύνοδο G20

Ζώνη ασφαλείας θυμίζει το Αμβούργο ενόψει της συνόδου της G20, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt”, η οποία επισημαίνει ότι η Σύνοδος Κορυφής αφυπνίζει “φωνές” της Ακροαριστεράς.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές 19 χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της Συνόδου, που αρχίζει την Παρασκευή, στη διάθεση των αρχών βρίσκονται 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3 χιλιάδες οχήματα και αρκετά πλοιάρια.

Την ίδια ώρα ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο του Αμβούργου καλύπτουν με  προστατευτικές ξύλινες πλάκες τις βιτρίνες τους, φοβούμενοι επεισόδια και λεηλασίες.

Λόγω της Συνόδου έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον δώδεκα διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, για την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν έως και 100.000 άτομα, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Ιουλίου, με σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για G20».

Οι αστυνομικές αρχές, εκτός από την μεγάλη διαδήλωση, φοβούνται επεισόδια και στην συγκέντρωση που ετοιμάζουν ακροαριστερές οργανώσεις με σύνθημα «G20 – Welcome to hell» (Καλώς ήρθατε στην κόλαση), που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Οι γερμανικές αρχές έχουν πληροφορίες για συμμετοχή περίπου οκτώ χιλιάδων διαδηλωτών από την Γερμανία και το εξωτερικό, ενώ δικηγόρος που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας, προειδοποιεί ότι «αν δεχθούμε επίθεση τότε βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να αμυνθούμε».

Στο Αμβούργο για την Σύνοδο θα βρίσκονται τουλάχιστον 4.800 δημοσιογράφοι από 65 χώρες, ενώ και η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ επιδιώκει την παγκόσμια προβολή εικόνων με πολιτικούς ηγέτες να διαπραγματεύονται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα