“Φτάνει πια με την προπαγάνδα”

Έντονη ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να καλέσει τα κόμματα να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή», λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο.

Τα επιτελεία της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι το προεδρείο της Βουλής αναλαμβάνει ρόλο που απέχει από τις θεσμικές του αρμοδιότητες, προκειμένου – όπως υποστηρίζουν – να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξιμου για αναζήτησή «συνενόχων» για το διαφαινόμενο διαπραγματευτικό φιάσκο για το χρέος και για προετοιμασία ενδεχόμενης πρότασης για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ανακοίνωση του κατηγορεί τον κ. Βούτση ότι έχει μετατρέψει ένα κορυφαίο θεσμό της χώρας σε προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Ο θεσμός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της Κυβερνητικής προπαγάνδας. Η χθεσινή (14/6) ανάρτηση -ερώτημα προς τα κόμματα- στην ιστοσελίδα της Βουλής, με τίτλο «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup», δυστυχώς παραβιάζει ευθέως αυτή την αρχή.  Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φυσικά και δεν πρόκειται να συναινέσει και να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια, που αναιρούν ακόμη και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Ούτε και θα δεχτούμε τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα