«Φτερούγισε» ξανά στην κορυφή η ΑΕΚ

Παρά τις απουσίες, η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε να υλοποιήσει το στόχο της. Στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» της 14ης αγωνιστικής στη Super League, νίκησε την Κέρκυρα με 3-1 και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να πιστέψουν πως έχουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Για να «ανοίξουν» το σκορ βέβαια χρειάστηκε η «θεά τύχη» να… χαμογελάσει σε αυτούς και να… γυρίσει την πλάτη στον τερματοφύλακα των Φαιάκων.

Στο 12ο λεπτό ο Γιαννακόπουλος αποσόβησε την προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου να παραβιάσει την εστία. Αλλά στη συνέχεια (όντας γονατιστός) ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων – στην προσπάθεια να στηριχθεί στο αριστερό του πόδι, με μια μάλλον ακούσια κίνηση του – έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-0, έγινε στο 38′ με πολύ ωραίο σουτ, εκτός περιοχής. Ο Κονέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα και – σκοράροντας με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ύστερα από 10 χρόνια – ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Η οποία «σφραγίστηκε» με ωραίο φαλτσαριστό σουτ, μέσα από την περιοχή, του Αραούχο (56′).

Οι νησιώτες το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν στο 88΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούνιες. Η υπόδειξη της εσχάτης των ποινών ήταν μια «ευγενική χορηγία» του διαιτητή, Σέζου. Όταν ο σκόρερ των Φαιάκων πήγε και σκόνταψε πάνω στον Κονέ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες (71’ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (62’ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (77’ Γιούσης), Κλωναρίδης, Αραούχο.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Αναστασίου (58’ Ντιόγκο), Μπαλάφας (71’ Αρτυματάς), Επστάιν (46’ Νούνιες), Μπάουμαν.

Βαθμολογία (σε 14 αγ.)

1. ΑΕΚ 30
2. Ολυμπιακός 29
3. ΠΑΟΚ 28
4. Ατρόμητος 27
5. Πανιώνιος 22
6. Αστέρας Τρίπολης 21
7. ΑΕΛ 17
. Ξάνθη 17
. ΠΑΣ Γιάννινα 17
10. Λαμία 16
11. Παναθηναϊκός 15
. Λεβαδειακός 15
13. Παναιτωλικός 14
14. Απόλλων Σμύρνης 11
. Κέρκυρα 11
16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα