Φτιάξτε διάθεση με… μίνι ηλεκτροσόκ!

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε στην επιθυμητή ψυχική διάθεση είναι ένα «έξυπνο» κινητό που θα συνδέεται με ένα ζευγάρι ηλεκτροδίων. Ο συνδυασμός θα προκαλεί ένα μικρό, ανώδυνο ηλεκτροσόκ, και αυτομάτως μεταμορφώνεται η ψυχική διάθεση του χρήστη!

Η τελευταία πρόταση της αμερικανικής εταιρείας Thync θα τεθεί σε εφαρμογή και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στην αρχή του 2015, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση σε όποιον θέλει να ηρεμήσει ή να αλλάξει την ψυχολογία του, χωρίς να καταφύγει σε φάρμακα ή ψυχολόγους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στις σχετικές ιατρικές δοκιμές σε 100 εθελοντές, οι οποίες έδειξαν ότι η συσκευή όντως μπορεί να έχει σχεδόν άμεση επίδραση στην ψυχική κατάσταση του χρήστη, κυρίως αυξάνοντας την αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας του νου.

Αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι, μέσα σε λίγα λεπτά, ένιωσαν πολύ διαφορετικά. Το αποτέλεσμα, αν και διαφέρει από άτομο σε άτομο, διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρικής διακρανιακής διέγερσης. Η συσκευή ενεργοποιεί επιλεγμένα νεύρα και μυς λίγο κάτω από το δέρμα, αντί να δρα στον βαθύ εγκέφαλο, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Thync Τζέιμι Τάιλερ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Τα ηλεκτρόδια ξεκινούν από το τηλέφωνο και καταλήγουν στο κεφάλι πίσω από το αυτί και στον λαιμό, ενώ ο χρήστης αρκεί να πατήσει ένα πλήκτρο στο κινητό του για την ενεργοποίηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα