Φτιάχνει κόμμα και ο Φώτης!

Τελικά η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα ακόμα κόμμα. Μάλλον όχι θα λέγαμε, αλλά αυτή την άποψη δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Φώτης Κουβέλης που προανήγγειλε τη δημιουργία πολιτικής κίνησης μετά τις εκλογές. Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε εκ νέου ότι πρέπει να στηριχθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στο Press Publica τάχθηκε επίσης ευθέως κατά της προώθησης του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού, τον οποίο θεωρεί ισοπεδωτικό και επικίνδυνο.

«Η πίεση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού εκφράζει την ανάγκη διαφόρων κέντρων, ξενων και ευρωπαϊκών να εντάξουν όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια γραμμή με τις μικρότερες δυνατές αποκλίσεις» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στην ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως «αυτή η ΔΗΜΑΡ που προβάλλεται ως εταίρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που αποφασίσαμε κάποτε να ιδρύσουμε. Δεν υπάρχει η Δημοκρατική Αριστερά, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της Κ.Ε και των στελεχών έχουν αποχωρήσει».

Οπως αποκάλυψε δε «προωθείται από τα στελέχη αυτά η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης όχι κόμματος, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών αποτυπωμάτων, συνθηκών και στοιχείων για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Αριστεράς».

Εξέφρασε την λύπη του για την πορεία που ακολούθησε η νέα ηγεσία της και καταδίκασε την «αντιδημοκρατική απόφαση μιας μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να συνεργασθεί πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα