Φτιάχνουν ειδικό Α.Τ. που θα… φυλάει τις φυλακές ασφαλείας Δομοκού

Ειδικό αστυνομικό τμήμα που θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού ιδρύεται μετά από την έγκριση ως νόμιμου του σχετικού προεδρικού διατάγματος από το ΣτΕ .

Η λειτουργία του νέου τμήματος θα κοστίσει για την διετία 2014-1016 στα κρατικά ταμεία 2.017.000 ευρώ, ενώ στόχος θα είναι η αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεμονωμένης ή ομαδικής απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, η καταδίωξη και σύλληψη κρατουμένων που απέδρασαν και επιχειρούν να διαφύγουν ή διέφυγαν μέχρι να επιληφθούν οι άλλες αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Ακόμη, θα έχει την ευθύνη ελέγχου των εισερχομένων και εξερχομένων προσώπων και πραγμάτων, αλλά και της αλληλογραφίας. Περαιτέρω το εν λόγω ειδικό αστυνομικό τμήμα θα είναι αρμόδιο για τη μεταγωγή και φρούρηση κρατουμένων, την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων σε νοσοκομεία, την μεταγωγή κρατουμένων σε δικαστήρια, ανακριτές και γιατρούς, τις έρευνες στους χώρους της φυλακής, τον μακροσκοπικό έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.

Στους αστυνομικούς που θα υπηρετούν εκεί, θα χορηγηθεί ειδικός εξοπλισμός και δει οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα