ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ… ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Τουρκικής προέλευσης, η λέξη «σαράφης» σημαίνει αργυραμοιβός. Αυτός δηλαδή που επαγγέλλεται την ανταλλαγή νομισμάτων, βγάζοντας την προμήθεια-αμοιβή του από τη διαφορά της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης του νομίσματος. Δεν αποκλείεται αυτές οι ιδιότητες –της… προμηθειούλας– να οδήγησαν στην κωδική ονοματοδοσία τού ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis ως «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ», σε μια δικογραφία που έχει πολλές προμήθειες-μίζες και ακόμη περισσότερες εικασίες.

Όπως και οι υπόλοιποι whistleblowers, έτσι και ο μάρτυρας Σαράφης σε καμία από τις καταθέσεις του δεν ισχυρίζεται ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας παράνομων συναλλαγών. Αυτό, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να «δείξει» σε 4 από τις 7 καταθέσεις του ως επίορκους τους πρώην υπουργούς Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς επίσης και στους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Λυντζέρη (πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ).

 

Προστατευόμενος μάρτυρας «Ιωάννης Αναστασίου»

Μία κατάθεση έδωσε όλη κι όλη ο μάρτυρας Αναστασίου, ένα και το πολιτικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε, κατονομάζοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, ως τον άνθρωπο που είχε άμεση εμπλοκή στην επεξεργασία –όπως λέει– των τιμών των φαρμάκων. Και σε αυτή την περίπτωση, ο μάρτυρας δεν καταθέτει κάποιο αδιάσειστο στοιχείο, αλλά επικαλείται φήμες ότι δήθεν στον αναπληρωτή υπουργό άρεσαν τα «δωράκια». Πάντως δηλώνει και… αετομάτης καθώς όπως υπογραμμίζει στην κατάθεσή του λέει ότι διέκρινε(;) στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του κ. Σαλμά «μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων των €50».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα