Φωνή βοώντος από τους εισαγγελείς

Και που ζήτησαν βοήθεια τι…κατάλαβαν; Τους είπαν να συνεχίσουν να δουλεύουν τις εκατοντάδες σοβαρές υποθέσεις που έχουν με το… υπάρχον δυναμικό. Ο λόγος για τους τρεις, ήρωες στην κυριολεξία, οικονομικούς εισαγγελείς που εποπτεύουν των ερευνών του ΣΔΟΕ, και στους οποίους η Κυβέρνηση έχει ρίξει το «μπαλάκι» για να διερευνήσουν, και μάλιστα σε σύντομο χρόνο, μεγάλες οικονομικές υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπως η Λίστα Λαγκάρντ, και όχι μόνο.

Όμως οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι που τους έχουν διατεθεί δεν αρκούν και το αποτέλεσμα είναι μεγάλες έρευνες να καρκινοβατούν. Γι’ αυτό το λόγο οι οικονομικοί εισαγγελείς υπέβαλλαν έγγραφες προτάσεις προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, και προς τον Γ.Στουρνάρα, εννοείται, αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν σκέτη… ψυχρολουσία.

Στο σχετικό έγγραφο ζητούσαν να προσληφθούν 250 νέοι υπάλληλοι, άφθαρτοι και με γνώσεις, προκειμένου να εκπαιδευθούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα 5-6 μηνών, και στη συνέχεια να τους ανατεθούν υποθέσεις. Ποιά ήταν η απάντηση που πήραν; Ότι δεν υπάρχει λόγος να στηριχθεί αυτή η τόσο καίρια υπηρεσία με νέο εξειδικευμένο προσωπικό καθώς, μάλιστα, τώρα που έφυγε ο προληπτικός έλεγχος από το ΔΣΟΕ… μειώθηκε και η δουλειά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα