«Φωτιά» στο ντέρμπι: Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των «αιωνίων»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανεβάζει τη… θερμοκρασία ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» περί ενδεχόμενων προβοκατόρικων ενεργειών, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Οι «πράσινοι» καλούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός να παρουσιάσει τα στοιχεία που διαθέτει στις αρχές, κάνει λόγο για «απόδειξη ανικανότητας» και αφήνει αιχμές κατά των Πειραιωτών, σημειώνοντας πως «κρίνουν με βάση τις δικές τους πρακτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πράσινων»:

«Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί δήθεν προβοκάτσιας ενόψει του αυριανού αγώνα μας στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί ακράδαντη απόδειξη της ανικανότητας των διοικούντων της να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Τους καλούμε αν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία να τα εμφανίσουν άμεσα στις Αρχές, οι οποίες δεν διαθέτουν καμία έστω και ένδειξη.

Καλούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός να μην κρίνει με βάση τις δικές της πρακτικές τη συμπεριφορά των άλλων. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον στελεχών του Ολυμπιακού για προβοκάτσια τους στη Λεωφόρο με την κατηγορία της πρόκλησης σε επεισόδια.

Κατά τα λοιπά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν απαντά σε εγκληματικές οργανώσεις».

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» την Παρασκευή, προκαλώντας την αντίδραση του «τριφυλλιού»:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει του αγώνα της Κυριακής 13.3.2016, μεταξύ της ομάδας μας και του Παναθηναϊκού, γνωστοποιεί στους φιλάθλους μας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως άτομα εκτός της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προσέφεραν χρηματικά ποσά, σε άτομα που σχεδιάζουν να ενεργήσουν κακόβουλα εις βάρος της ομάδας μας, με ρίψεις αντικειμένων ή φωτοβολίδων ευθείας βολής, ώστε να προκαλέσουν συνθήκες διακοπής του αγώνα.

Προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους ενέργειες, απευθυνθήκαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και διακηρύξαμε την θέλησή μας να συνεργαστούμε μαζί τους για την εφαρμογή κάθε μέτρου, που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Για να το επιτύχουμε, καλούμε τους φιλάθλους μας να περιφρουρήσουν, με την συμπεριφορά τους, την ομάδα μας, αποτρέποντας οποιονδήποτε θα επιχειρήσει να την βλάψει με τις πιο πάνω ενέργειες. Πρέπει όλοι να έχουν τα μάτια τους και στον διπλανό τους και να είναι σε εγρήγορση.

Όλοι μαζί σα γροθιά και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, την Κυριακή το απόγευμα, πρέπει να είμαστε ΑΣΠΙΔΑ για το γήπεδο μας και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας».

Μετά την ανακοίνωση των “πράσινων” το Σάββατο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε: «Είναι φανερή η προσπάθεια του Αλαφούζου να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα του αυριανού αγώνα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα