«Φωτιές θα έχουμε, το θέμα είναι να προλαβαίνουμε»

Στη “φωλιά” των καναντέρ στην  αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, εν μέσω πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και μετά τις καταγγελίες για την έλλειψη συντονισμού και τις καθυστερήσεις στην αντίδραση για την επιχείρηση κατάσβεσης στη Μάνη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την ετοιμότητα της μοίρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα μέσα καταπολέμησης των πυρκαγιών, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να είναι περισσότερα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «σημασία έχει ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια τα υπάρχοντα μέσα να είναι πάντα διαθέσιμα. Κάτι που οφείλεται στο τεχνικό προσωπικό, στους ανθρώπους που δίνουν ηρωική μάχη στο παρασκήνιο, ώστε τα πτητικά μέσα να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Η δυνατότητα να συντηρούνται γρήγορα τα πτητικά μέσα είναι ο κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα».

Και συμπλήρωσε σχετικά: «Η αντιμετώπιση των βλαβών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια διαρκούς επίβλεψης και επιτήρησης από Πολεμική Αεροπορία και Πυροσβεστική. Η έγνοια και η αγωνία μας είναι να σταματήσουμε περιπτώσεις πυρκαγιών πριν εξαπλωθούν. Όμως, ακόμη μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτήν την προσπάθεια».

«Είμαστε ευγνώμονες και σας ευχαριστώ» κατέληξε στην ομιλία του, συμπληρώνοντας πως «φωτιές θα έχουμε, το θέμα είναι να προλαβαίνουμε και να επεμβαίνουμε έγκαιρα», ενώ ευχήθηκε «καλή δύναμη».

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψή του από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όπως και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι), Χρήστο Χριστοδούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα