Φωτογραφικό ταξίδι σε λιμάνια και καρνάγια

Μέχρι τις 9 Μαΐου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Πλόες» του Θανάση Κοττά στο City Link, στη Στοά Σπύρου Μήλιου. Το αντικείμενο της έκθεσης είναι καΐκια σε λιμάνια και καρνάγια. Εκεί από όπου σαλπάρουν κάθε είδους πλοία και εκεί όπου επιστρέφουν γεμάτα εμπειρίες και μνήμες.

Όπως σημειώνει ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης, επιχειρώντας μια άλλη «ανάγνωση» των έργων της έκθεσης, «ο ανήσυχος φωτογραφικός φακός γοητεύεται από παλιά πλεούμενα. Κι όταν ζουμάρει πάνω στο παλίμψηστο της σκουριάς και των χρωμάτων τους, ανοίγει απρόσμενους εικαστικούς δρόμους. Το ξύλο, χορτασμένο θάλασσα, αφηγείται κομμάτια φανταστικών ιστοριών, συχνά παραμυθένιων».

Και, παρότι ο άνθρωπος απουσιάζει, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη του πάνω στα παλιά σκαριά. «Χρώματα, αρμύρα, σκουριά, χάρτες αλλά και ταξίδια πραγματικά και φανταστικά συνθέτουν ένα παράλληλο κόσμο που είναι δίπλα μας και περιμένει να τον ανακαλύψουμε», επισημαίνει ο φωτογράφος Θανάσης Κοττάς ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έχει οργανώσει δύο ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

3-kottas3956 (1)

Εμβληματικός χώρος το City Link
Το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ιστορικό κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 65.000 τ.μ. στο Κέντρο της Αθήνας, αποτελούμενο από εννέα κτίρια, που χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στο τετράγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Βουκουρεστίου, Σταδίου και Αμερικής, αποκαταστάθηκε αρχιτεκτονικά, έτσι ώστε να αποτελέσει και πάλι μοναδικό πόλο έλξης των Αθηναίων και προορισμό των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης που αναζητούν μια ποιοτική πρόταση για shopping, διασκέδαση, άθληση και φαγητό.

Το έργο «Ανάπτυξη και Διαχείριση του Πολυχρηστικού Κέντρου City Link» έχει αναλάβει η PICAR Α.Ε.Ε., θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Μετά από τις εργασίες συνολικής ανακαίνισης και προσαρμογής του Μεγάρου στις σύγχρονες εμπορικές ανάγκες, το ιστορικό αυτό κτίριο γίνεται ο νέος χώρος του στυλ, καθώς στεγάζει διεθνούς φήμης εμπορικά καταστήματα (Attica, Cartier, Hermes, Dolce&Gabbana) εστιατόρια, θέατρα («Αλίκη», Θέατρο «Παλλάς» και «Μικρό Παλλάς», βιβλιοπωλείο (Modern Times), καθώς και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα