Φόβοι του ΚΕΕΛΠΝΟ για έξαρση της γρίπης

Η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζεται παίρνοντας δυστυχώς μαζί της ανθρώπινες ζωές . Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που παρουσίασε η υγείας τους μετά από τη νόσησή τους με γρίπη.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονται σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει φθάσει πλέον στους 103 ασθενείς. Την ίδια στιγμή το ΚΕΕΛΝΟ προειδοποιεί ότι «η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης».

Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1). Στην πλειονότητά τους είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο με μέτρα για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης, όπως τήρηση των μέτρων υγιεινής και συνέχιση του εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα