Φύσσας: Οι ριζικές αλλαγές το 2014 κατέστρεψαν την Εθνική

Δριμύτατη κριτική στην ΕΠΟ για την απόφαση να προβεί σε ριζικές αλλαγές στην Εθνική ομάδα, άσκησε ο άλλοτε διεθνής παίκτης και τεχνικός διευθυντής στη «γαλανόλευκη», Τάκης Φύσσας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δήλωσε πω είναι λάθος να ανανεώνεις εκ βάθρων μία ομάδα που έχει επιτυχίες ανά δύο χρόνια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «Edinburgh Evening News»:

«Είναι το πρώτο Euro που δεν θα βρίσκομαι στο τουρνουά. Κατακτήσαμε το τρόπαιο το 2004 στην Πορτογαλία, και μετά ήμουν και στο Euro του 2008, αλλά και σε αυτό του 2012. Ήμουν πάντα με την Εθνική Ομάδα στα τουρνουά τόσο ως παίκτης όσο και ως τιμ μάνατζερ. Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο λάθος που πραγματοποίησε ριζικές αλλαγές το 2014. Δεν μπορείς να αλλάξεις μια ομάδα που έχει επιτυχία κάθε δύο χρόνια. Μπορείς να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές, αλλά δεν μπορείς να τα ανανεώσεις όλα. Ήταν πραγματικά τρελό αυτό που έκαναν στην Εθνική μας ομάδα. Λυπάμαι που η ομάδα δεν βρίσκεται στο Euro, όπως και για τη Σκωτία που επίσης απουσιάζει. Αλλά ακόμα πιστεύω στην ελληνική καρδιά και στην ελληνική ψυχή. Νομίζω πως θα το ξεπεράσουμε.

Τρεις μήνες πριν έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Ήμουν τεχνικός διευθυντής, αλλά συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο να μην συνεχίσω. Τώρα χαλαρώνω.

Αφού σταμάτησα το ποδόσφαιρο το 2008 βρήκα δουλειά κατευθείαν. Ήμουν τεχνικός διευθυντής στην Εθνική Ελλάδας και ασχολούμουν με τις μικρές ομάδες και τις ακαδημίες επίσης. Έμεινα έξι χρόνια εκεί και ήταν τέλεια καθώς έμαθα πολλά. Συμμετείχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, στο Euro του 2012 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ήταν φοβερές εμπειρίες. Αφού έφυγε ο Φερνάντο Σάντος από το πόστο του προπονητή αποφάσισα να σταματήσω από την Εθνική ομάδα και έτσι ανέλαβα τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Θέλω να συνεχίσω στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Δεν θέλω να γίνω προπονητής. Το έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν είναι κάτι που επιθυμώ τώρα. Συνεχίζω να μαθαίνω κάθε μέρα. Εμείς οι παίκτες όταν σταματάμε δεν έχουμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν. Ξεκίνησα να διαβάζω και να μαθαίνω πράγματα γύρω από τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Τώρα πλέον καταλαβαίνω πολλά πράγματα.

Έχω στο μυαλό μου ότι κάποια μέρα μπορεί να συνεργαστώ με τη Χαρτς και να αποτελέσω ξανά μέλος αυτού του πολύ μεγάλου συλλόγου. Είμαι ακόμα στην Ελλάδα. Είχα κάποιες προτάσεις να δουλέψω στην Κύπρο αλλά δεν δέχθηκα. Θέλω να είμαι έτοιμος και ανοικτός ενόψει της νέας σεζόν. Αν η Χαρτς με θέλει να τη βοηθήσω, είμαι ανοικτός να το κάνω αν είμαι ελεύθερος. Είμαι ανοικτός στη Χαρτς καθώς λατρεύω την πόλη. Ποιος ξέρει, τα πάντα μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να γίνει, ποτέ δεν ξέρεις. Φυσικά δεν θέλω να τα μπλέξω αφού σέβομαι όλους εκεί. Τα πήγαν πολύ καλά πέρυσι και φέτος, και δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην ομάδα. Αλλά αν γίνει κάτι είμαι ανοικτός για τη Χαρτς. Αν έρθω στη Σκωτία αυτό θα γίνει μόνο για τη Χαρτς. Είχα μία ευκαιρία να πάω στη Λισσαβώνα στην Μπενφίκα γιατί έχω μια πολύ καλή σχέση με την πρώην μου ομάδα εκεί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Χαρτς για τη χρονιά που είχαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα