“Χάθηκαν 919 εκατ. ευρώ από τον Τουρισμό, με ευθύνη της κυβέρνησης”

Για απώλεια 919 εκατ. ευρώ από τον τουρισμό εξαιτίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος, Μάριου Κόνσολα.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την οριστικοποίηση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έσοδα από τον Τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 σημείωσαν πτώση κατά 6,5%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων κατά 919.000.000 ευρώ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαβάζει τους αριθμούς, όπως τη συμφέρουν. Δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό, δεν το διαμορφώνει η δική της «δημιουργική» λογιστική στα νούμερα των αφίξεων, αλλά τα έσοδα.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τουριστικό μας προϊόν, καθώς και η απουσία επενδυτικού πλαισίου, έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Ο τουρισμός δεν μπορεί να κινείται για πολύ καιρό ακόμα με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων και με τον αυτόματο πιλότο. Στον τουρισμό δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληψίες ούτε για ιδεοληπτικούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα