Χάνουν το σπίτι τους επειδή δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ!

Αντιμέτωπο με την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας βρίσκεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που διαμένει στο Ψυχικό. Ο λόγος είναι οι οφειλές στο ελληνικό δημόσιο και το γεγονός ότι δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ . Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση τονίζει ότι κανένα σπίτι δεν θα κινδυνεύσει από χρέη ιδιωτών στο Δημόσιο.

Το ποσό που χρωστάει το ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, αγγίζει τις 200 χιλιάδες από 5.000 που ήταν αρχικά και είναι αδύνατο να το πληρώσει. Το σπίτι είχε κληρονομηθεί από τους γονείς της συζύγου.
Μονάχα ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Ο σύζυγος κατάφερε να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για το διακανονισμό του χρέους, ωστόσο αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ένας φόρος ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!
Το ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα για να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Τουλάχιστον 15 μεσιτικά γραφεία δεν κατάφεραν να τους βρουν ούτε έναν αγοραστή.

Μάλιστα, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η… αποχή των δικηγόρων.

Η δικηγόρος Α. Νούκα τόνισε ότι το ζευγάρι αδυνατεί να πληρώσει δικηγόρους για δίκες προκειμένου να γλιτώσει το σπίτι και ζητά να υπάρξει παρέμβαση ώστε να μη χάνουν την περιουσία τους ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αραχοβίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και κενό στο νόμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα