Χίλια μύρια κύματα για τη Football League

Ενός κακού, μύρια έπονται λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση της φετινής διοργάνωσης της Football League, βρισκόμαστε σε αναμονή κι άλλων κακών. Μακάρι να βρεθεί λύση στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, στη βάση του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου δηλαδή, και σύντομα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχουν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και που τυχόν αγωνιστική απραξία τους θα ρίξει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές από κάπου ξεκινάνε και δεν μπορούμε συνέχεια να κατηγορούμε τους παράγοντες των μεγάλων ελληνικών ομάδων όταν επιλέγουν ξένους παίκτες. Οι Έλληνες δεν παίρνουν τις απαραίτητες παραστάσεις στα νεανικά τους χρόνια, όταν μετέχουν σε υποβαθμισμένα πρωταθλήματα και εκ των πραγμάτων στερεύει έτσι η λίμνη συσσώρευσης ταλέντων από την οποία ψαρεύουν οι μεγάλοι.

Τα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται τον Ιούνιο όταν η ΕΕΑ άναψε διάφορα κόκκινα φώτα στις ομάδες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη Football League, μετατρέποντας τη λίγκα των  18 ομάδων σε μία κατηγορία ένδεκα ετοιμοπόλεμων ΠΑΕ και άλλων επτά που έπρεπε να πασχίσουν για να εξασφαλίσουν άδεια.

Στη συνέχεια, έκανε την εμφάνισή της και η βία, όταν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος, 30 βάνδαλοι επιτέθηκαν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σε παράγοντες, υπάλληλους και εργαζόμενους, αφήνοντας τραυματίες και υλικές ζημιές. Ακόμη περιμένουμε τον κύριο Σταύρο Κοντονή να μας εξηγήσει τι έγινε με την «κοινωνική ειρήνη» που δήθεν θα εξασφάλιζε με τις κινήσεις του.

Εν συνεχεία, προέκυψε το πρόβλημα με τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που έπρεπε να τοποθετηθούν σε 18 γήπεδα με έξοδα των ΠΑΕ. Ακόμη και σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα να αναβληθούν και να αλλάξουν έδρα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ έχουν επιβαρυνθεί με αυτό το έξοδο, καθώς η διοργανώτρια αρχή της Football League δεν δύναται να καλύψει το μπάτζετ των 180.000 ευρώ που απαιτείται για τα συγκεκριμένα έργα. Σήμερα, την ημέρα που θεωρητικά το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε, τα γήπεδα του Πανελευσινιακού, της ΑΕ Σπάρτη, του Παναιγιάλειου, της Αναγέννησης Καρδιτσας, του Αχαρναϊκού, του Πανσερραϊκού, της Καλλιθέας και του Αιγινιακού δεν έχουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης!

Και ερχόμαστε στο τελευταίο και μεγαλύτερο εμπόδιο που δεν είναι άλλο από την έλλειψη τηλεοπτικής στέγης και βασικού χορηγού του πρωταθλήματος. Κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για το προϊόν που λέγεται Football League, παρά το ότι μετέχουν σε αυτό ομάδες με μεγάλη ιστορία στην Α’ Εθνική, όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Απόλλωνας και ο Πανσερραϊκός. Θεωρητικά, κάθε αγωνιστική θα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ το ότι μόνο δύο εισιτήρια είναι προνομιούχα λογικά θα δημιουργήσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη μεταξύ των ομάδων αυτών, αλλά και των Τρικάλων, της Λαμίας και της Σπάρτης που θεωρητικά μπορούν να τερματίσουν ψηλά.

Αλήθεια, ο κύριος Στέλιος Σφακιανάκης μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη κατάσταση, που απαιτεί διαπραγματεύσεις με τα τηλεοπτικά δίκτυα; Θυμίζουμε πως η πρόταση της Football League είναι μονοετές συμβόλαιο 4.000.000 ευρώ και ονομασία του πρωταθλήματος σε Football League NOVA. Η απάντηση του συνδρομητικού καναλιού αναμένεται ακόμη, με τον πρόεδρο της Λίγκας να συζητάει με δύο ακόμη συχνότητες, τον OTE TV και την ΕΡΤ.

Ο κύριος Σφακιανάκης ήξερε με το που ανέλαβε την προεδρία της Λίγκας να συμπορευτεί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη στο πονηρό σχέδιο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ για την τράμπα των δικαστών μεταξύ της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, όμως δεν προνόησε προκειμένου να εξασφαλιστούν τα οικονομικά εχέγγυα για την έναρξη του πρωταθλήματος και τώρα τρέχει. Όταν εισέρχεσαι στην προεδρία μίας ποδοσφαιρικής αρχής δεν αρκεί να προσφέρεις τιμητικές πλακέτες στον Γιώργο Γκιρτζίκη, απαιτούνται και έργα. Προφανώς, το υποτιμημένο προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί ευθύνη του Στέλιου Σφακιανάκη, αλλά η αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος είναι μία καυτή πατάτα την οποία κρατά στα χέρια του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα