Χαιρετίζει για να μην… χαιρετήσει!

Χωρίς ευρωβουλευτή θα έμενε το ΠΑΣΟΚ αν αποφάσιζε την αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Στοιχεία από δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στην Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν πως το κόμμα της συμπολίτευσης σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνούσε το 3% και όλα θα κρίνονταν στην παράταση. 

Οπότε και η στήριξη της πρωτοβουλίας των 58 για ενιαίο ψηφοδέλτιο αποδείχθηκε μονόδρομος τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Εκείνο που πλέον θα πρέπει να φανεί είναι ποιους και κυρίως πόσους υποψηφίους θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ και αν θα γίνουν αποδεκτοί από τους υπόλοιπους.
Την ίδια ώρα έντονη είναι η δυσαρέσκεια στο κόμμα για τα πολιτικά μαγειρέματα που αποσκοπούν στην διάσωση του Γιάννη Στουρνάρα.
Μάλιστα το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ερωτώμενο σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα να διαδέχεται τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβοπουλο το Μάιο, δήλωσε τα εξής:
«Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της». Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Γ. Προβόπουλο και για νέα θητεία από τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα