«Χαλαρότητα μετά τις γερμανικές εκλογές»

Αυτό που δημοσιογραφικά ήταν γνωστό, ομολόγησε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Χωρίς υπεκφυγές είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το φθινόπωρο οπότε και θα ολοκληρωθούν οι γερμανικές εκλογές και μετά βλέπουμε.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε και στην προγραμματική συμφωνία η οποία όπως άφησε να εννοηθεί δεν είναι καν στα χαρτιά μιας και τώρα αρχίζει η σύνταξή της.
«Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία από το να προχωρήσουμε μέσα από μια νέα προγραμματική συμφωνία, ρεαλιστικού περιεχομένου, με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το επόμενο διάστημα. Να προχωρήσουμε ώστε να γίνουν όσα δεν έγιναν τον προηγούμενο χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας πως «Το σχέδιο μας ήταν να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορεί να είναι υλοποιήσιμη. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάμε στη φιλοσοφία ενός γενικόλογου κειμένου, το οποίο δεν θα κατανοεί και δεν θα είναι πραγματικού περιεχομένου…Το σχέδιο μας ήταν να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορεί να είναι υλοποιήσιμη. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάμε στη φιλοσοφία ενός γενικόλογου κειμένου, το οποίο δεν θα κατανοεί και δεν θα είναι πραγματικού περιεχομένου».
Από την δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ γίνεται σαφές ότι καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί και τα δύο κόμματα προφανώς βρίσκονται στην διαδικασία καταγραφής των θέσεών τους έτσι ώστε στη συνέχεια να τα βάλουν κάτω και να δουν που συγκλίνουν.
Ιδιαίτερη σημασία είχε και η αναφορά του στην προηγούμενη κυβέρνηση μιας και σημείωσε πως «το ζήτημα της ΕΡΤ ανέδειξε συμπεριφορές, νοοτροπίες, κακώς κείμενα, λανθασμένη λειτουργία της κυβέρνησης. Άρα χρειαζόμαστε και μια χάρτα λειτουργίας. Η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου θεσμικά μέσα στην κυβέρνηση, η λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου και όλων των οργάνων της κυβέρνησης, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να έχουμε το επόμενο διάστημα θετικές εξελίξεις για τη χώρα».
Αναφερόμενο στην παρούσα κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να πάρει άλλα νέα μέτρα. «Και το γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά αυτό. Άρα πρέπει στους τομείς οι οποίοι δεν προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα, να προχωρήσουμε άμεσα, με αποφασιστικότητα, χωρίς να χάνεται χρόνος. Πρέπει να περιμένουμε τις γερμανικές εκλογές, ώστε αμέσως μετά να μπει και το ζήτημα αναδιαπραγμάτευσης και χαλαρότητας του δημοσιονομικού πλαισίου που υπάρχει σήμερα στη χώρα, διότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με μια πολιτική η οποία δυστυχώς είναι πλήρως νεοφιλελεύθερη και η οποία δημιουργεί ασφυκτική δημοσιονομική πίεση στη χώρα. Πιστεύουμε ότι το πολιτικό περιβάλλον μετά τις γερμανικές εκλογές, θα είναι τέτοιο ώστε να μπορεί η χώρα μέσα από μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για την οποία μιλούσαμε πέρσι το καλοκαίρι, να οδηγηθεί σε θετικές εξελίξεις. Μακάρι να συμμετέχουν και άλλα κόμματα, πλην του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ» συμπλήρωσε.
Ομολόγησε πως «δεν νιώθω άνετα που συγκυβερνούμε τον τόπο με τη Ν.Δ. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση, δεν υπάρχει καμία ιδεολογική συμπόρευση» εξηγώντας όμως ότι«υπάρχει εθνική αναγκαιότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα