Χαμζά Γιουνές, αυτός ο άγνωστος

Να που η Ξάνθη επιμένει να απειλεί την ΑΕΚ και το ευρωπαϊκό της εισιτήριο, να που αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή διαθέτει έναν ικανότατο προπονητή και ένα δυνατό ρόστερ, αλλά επειδή διαθέτει και έναν ικανότατο επιθετικό, τον άγνωστο μέχρι πρότινος Χαμζά Γιουνές.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι ψηλά στη βαθμολογία, έχοντας σκοράρει, όμως, μόλις 31 γκολ και αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το κατόρθωμα του Τυνήσιου στράικερ ο οποίος έχει σημειώσει 17 γκολ και μετρά τέσσερις ασίστ, έχει ξεκάθαρη συμμετοχή, δηλαδή, στα 21 από τα 31 γκολ της Ξάνθης. Τα στατιστικά στοιχεία δεν φανερώνουν τη συμμετοχή του και στα υπόλοιπα δέκα γκολ (όπου έχει κερδίσει στημένα από τα οποία έχουν προέλθει τέρματα, αλλά έχει δώσει και την πάσα πριν από την ασίστ), ενώ καθόλου τυχαίο δεν είναι το ότι τις τρεις φορές που δεν έπαιξε, οι «Ακρίτες» έμειναν στο μηδέν!

Ο Γιουνές δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες, ωστόσο μάλλον δεν εκτιμήθηκε η καλή του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα όπου κι αν είχε αγωνιστεί. Αν πετύχει επτά ακόμη τέρματα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Βεριντιάνο Μαρτσέλο που τη σεζόν 1991-92 είχε σημειώσει 24 γκολ. Δύσκολο, διότι μένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές, αλλά όχι ακατόρθωτο, ιδίως αν η ομάδα του μπει στα Play Off.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα