Χαμός στο Copa America!

Βολική η ισοπαλία στο Χιλή-Βολιβία, όποιος θέλει ας ποντάρει!

Απίστευτος συνωστισμός στο Copa America, αφού τουλάχιστον δέκα από τις δώδεκα ομάδες που μετέχουν στην 44η διοργάνωση που διεξάγεται στη Χίλη έχουν βάσιμες ελπίδες να περάσουν  στα προημιτελικά του θεσμού!

Οι ομάδες που δύσκολα θα διεκδικήσουν την πρόκριση (ακόμη κι αν νικήσουν την τελευταία αγωνιστική) είναι το Εκουαδόρ και η Τζαμάικα, αν και αμφότερες αντιμετωπίζουν σαφώς ανώτερες ομάδες και το μέλλον τους είναι προδεδικασμένο.

Αναλυτικά:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Χιλή 4  (5-3)
  2. Βολιβία 4 (3-2)
  3. Μεξικό 2 (3-3)
  4. Εκουαδόρ 0 (2-5)

Τελευταία αγωνιστική παίζουν Χιλή–Βολιβία και Μεξικό–Εκουαδόρ. Με ισοπαλία Χιλή και Βολιβία προκρίνονται ότι και να γίνει, αφού το Μεξικό -αν υποτάξει το Εκουαδόρ- θα φτάσει τους 5 βαθμούς και όλες οι ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην κορυφή. Σε αυτή την περίπτωση, μία εκ των Βολιβία ή Μεξικό θα περάσει ως καλύτερη τρίτη, αφού δεν υπάρχει σενάριο στους άλλους ομίλους που να αναδεικνύει κάποια ομάδα ως καλύτερη τρίτη. Το Εκουαδόρ ακόμη κι αν νικήσει δύσκολα θα περάσει, όπως και το Μεξικό αν φέρει ισοπαλία. Αντίθετα, αν μία εκ των Χιλή ή Βολιβία χάσει, διατηρεί ελπίδες πρόκρισης!

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Αργεντινή 4  (3-2)
  2. Παραγουάη 4  (3-2)
  3. Ουρουγουάη 3  (1-1)
  4. Τζαμάικα 0  (0-2)

Τελευταία αγωνιστική παίζουν Ουρουγουάη–Παραγουάη και Αργεντινή –Τζαμάικα.  Η Αργεντινή προκρίνεται και με ισοπαλία, υπό προϋποθέσεις ακόμη και με ήττα, ομοίως στην Παραγουάη αρκεί και η ισοπαλία, με ήττα όμως μπλέκει άσχημα. Η Τζαμάικα ακόμη κι αν κάνει την έκπληξη έχει ελάχιστες ελπίδες. Φυσιολογικά η Αργεντινή θα περάσει και η Ουρουγουάη θα πρέπει να πάρει βαθμό για να προκριθεί.

 

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Βραζιλία 3  (2-2)
  2. Περού 3  (2-2)
  3. Βενεζουέλα 3  (1-1)
  4. Κολομβία 3  (1-1)

Τελευταία αγωνιστική παίζουν Βενεζουέλα–Βραζιλία και Περού-Κολομβία. Εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά μπλεγμένα. Όποια ομάδα χάσει έχει ελάχιστες έως μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης (εξαρτάται κυρίως από το τι θα κάνει η Ουρουγουάη και το Μεξικό), με ισοπαλία θα πρέπει να βγουν κομπιουτεράκια και όποια ομάδα νικήσει προφανώς προκρίνεται πανηγυρικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις ισοβαθμίες υπερισχύουν οι διαφορές τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου θα γίνει κλήρωση!  Προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα