Χαριστική βολή της Βίκης στον Άκη

Πιο σκληρή από την Δικαιοσύνη, που του «χάρισε» μόνον ένα χρόνο φυλακής, μειώνοντας από 20 σε 19 χρόνια την ποινή του, εμφανίζεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Πριν καλά-καλά… στεγνώσει το μελάνι από το στυλό της γραμματέως του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που κατέγραφε στα πρακτικά της την 19ετή καταδίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού, η Βίκυ Σταμάτη, που κάποτε θύμωνε όταν στις συνεντεύξεις και στα δημοσιεύματα δεν την αποκαλούσαν «Τσοχατζοπούλου», αλλά με το πατρώνυμο της, σαν… «έτοιμη από καιρό», έδωσε την χαριστική βολή!

Ανακοίνωσε μέσω δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπεί ότι αποφάσισε να χωρίσει από τον πρώην υπουργό μετά από την απόφαση του δικαστηρίου, να επιστρέψουν και οι δύο στη φυλακή.

«Έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας», αναφέρει σε δήλωσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε, ενώ το δικαστήριο είναι ακόμη σε εξέλιξη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο εδώλιο, έτοιμος να καταρρεύσει.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν εμφανίστηκε ούτε και σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο από το πρωί συνεδριάζει, για να αποφασίσει ποια περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων θα δημευτούν. Από τα ακίνητα του Άκη, εκτός από ένα οικόπεδο στην Αμάρυνθο, δεν του έχει απομείνει τίποτα, καθώς το περιβόητο νεοκλασικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου έχει ήδη δημευτεί, μετά την επταετή καταδίκη του για το πόθεν έσχες.

Με λόγια… αγάπης για «τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω», ανακοίνωσε η Βίκυ Σταμάτη την απόφασή της να βάλει τέλος στον γάμο της, που διαρκούσε από το 2004. Έναν γάμο σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του πλανήτη, που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για όλα όσα επακολούθησαν..

Τα ίδια λόγια αγάπης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο έλεγε σε συνεντεύξεις της, ή ακόμη και μπροστά στους δικαστές, όταν τους «βομβάρδιζε» με αιτήσεις αποφυλάκισης και τους εκλιπαρούσε να βγει με «βραχιολάκι», χάριν ενός ανήλικου παιδιού, που έχει ανάγκη και τους δύο γονείς του.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει ξεμυτίσει από το σπίτι της, παρά το ότι γνωρίζει την δικαστική απόφαση, περί επιστροφής της στην φυλακή. Όσο για τον πρώην υπουργό; Σε τραγική κατάσταση, θα πρέπει να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, όχι πια στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμενε όσο η δίκη ήταν σε εξέλιξη.

Θα μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας
Αυτό έκρινε ο αρμόδιος εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών, καθώς στον Κορυδαλλό, τυπικά παραμένουν μόνον οι υπόδικοι και όχι οι τελεσίδικα καταδικασθέντες.

Σε ανακοίνωσή της η Βίκυ Σταμάτη αναφέρει:
«Καταδικάστηκα άδικα δυο φορές από τη Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου “Τσοχατζοπούλου”. Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.
Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή μου έχει απομείνει.
Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα