Χιμένεθ: «Βλέπουμε κάθε αντίπαλο χωριστά…»

Σαν κάτι ξεχωριστό και τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τη Ριέκα στην πρεμιέρα της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ επί κροατικού εδάφους, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός κόουτς των «κιτρινόμαυρων» χαρακτήρισε τη Ριέκα μεγάλη ομάδα και παρομοίασε τη φετινή σεζόν σαν μία μεγάλη σκάλα, την οποία ο ίδιος και οι παίκτες θα πρέπει να ανέβουν προσεκτικά σκαλί, σκαλί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης στη συνέντευξη Τύπου:

Είναι ένα κομβικό παιχνίδι βάσει προγράμματος; Σημαντικό για τη δεύτερη θέση που λογικά θα διεκδικήσουν η ΑΕΚ, η Ριέκα και η Αούστρια, αφού η Μίλαν είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά;

“Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Η Μίλαν είναι το μεγάλο φαβορί αλλά θα πρέπει πρώτα να παίξει όλα τα παιχνίδια. Για μένα όλες οι ομάδες είναι καλές από τη στιγμή που παίζουν στην Ευρώπη και έχουν τις πιθανότητές τους”.

 

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος για την ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ματς και γενικότερα στη διοργάνωση του Europa League;

 

“Υπάρχει ικανοποίηση για το ότι η ομάδα δουλεύει γενικότερα καλά. Όπως σας έχω πει πολλές φορές, δεν υπάρχουν ίδιες ομάδες και διοργανώσεις. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και ταπεινοί, να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Ακόμα είμαστε στην αρχή, είναι μακρύς ο δρόμος μας και θα πρέπει να κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα ανεβαίνοντας σκαλοπάτι με σκαλοπάτι”

 

Σας έχει θορυβήσει η επιθετική βουλιμία της αντιπάλου σας με τα επτά γκολ στο τελευταίο παιχνίδι της για το κροατικό πρωτάθλημα;

 

“Αυτό που με κάνει να καταλαβαίνω το αποτέλεσμα είναι ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια φορμαρισμένη ομάδα. Και για να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί απαιτείται, θα πρέπει να αποδώσουμε στο 100%, να είμαστε έξυπνοι. Περιμένω να έχουμε μια καλή εικόνα, να κάνουμε το παιχνίδι που πρέπει και ότι καλύτερο μας έρθει θα είναι καλοδεχούμενο”.

 

Παρακολουθήσατε τα ματς της Ριέκα κόντρα στον Ολυμπιακό; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

 

“Νομίζω ότι απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά και εντός έδρας τον αντιμετώπισε στα ίσια. Παρά τα δύο αποτελέσματα που δεν ήταν καλά για τη Ριέκα, πιστεύω ότι η πρόκριση ήταν οριακή”.

 

Πώς σκέφτεσαι να αντιμετωπίσετε το απαιτητικό πρόγραμμα με τις τρεις διοργανώσεις;

 

“Αυτό είναι το πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες οι οποίες είναι ικανές να συνεχίζουν και στην Ευρώπη. Ισχύει για όλους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουράζουμε παίκτες, να κάνουμε καλή αποκατάσταση και να προετοιμάζουμε άλλους για να παίξουν. Θα δούμε κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων και όσο θα είμαστε ζωντανοί και στις τρεις, που ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε”.

 

Είναι έτοιμος ο Σιμόες; Εξαρτάται από τη συμμετοχή του η διάταξη της ομάδας;

 

“Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς. Ο Γιόχανσον και ο Αϊντάρεβιτς πήγαν καλά με τη Λάρισα. Θα δοκιμάσει πάλι σήμερα, αύριο θα μιλήσουμε και θα πάρουμε μια απόφαση από κοινού αποφασίζοντας σε συνεννόηση μαζί του και με το γιατρό. Δεν πιστεύω ιδιαίτερα στα συστήματα, δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό κομμάτι. Πιστεύω περισσότερο στη δουλειά”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα