Χιμένεθ: «Με καρδιά και τακτική να γράψουμε ιστορία»

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο (Πέμπτη 7/12), στο «Ερνστ Χάπελ», την Αούστρια, με στόχο την πρόκριση στους «32» του Europa League. Για να υλοποιήσουν το ποθητό οι «κιτρινόμαυροι», χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία. Τρία είναι τα «κλειδιά», σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ, για να φύγουν από το γήπεδο χαμογελαστοί και πανηγυρίζοντες. Ν’ αγωνιστούν με καρδιά και τακτική για τη νίκη.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε το παιχνίδι που θα κάνουμε να μπει στην ιστορία της ΑΕΚ. Να θυμόμαστε την αυριανή νύχτα. Όμως και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει το ίδιο. Για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν πολλά συστατικά. Σε άλλα παιχνίδια μπορείς μόνο με τακτική σε άλλα μόνο με καρδιά. Όμως σε μία ολόκληρη σεζόν για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζονται όλα τα συστατικά μαζί.

Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, όσο είμαστε στους ομίλους. Δεν ξέραμε την ημέρα της κλήρωσης ότι θα φτάναμε στη σημερινή κατάσταση. Πέραν της Μίλαν οι υπόλοιπες ομάδες ήταν υποψήφιες για την δεύτερη θέση και εμείς έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να προκριθούμε. Υπάρχει πάρα πολλή όρεξη στα αποδυτήρια. Αυτό που επαναλαμβάνω στους παίκτες μου είναι ότι έχουν μία καταπληκτική σεζόν ως τώρα όμως κρινόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω αύριο να είναι μία καλή μέρα για μας όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί σε καμία περίπτωση η δουλειά που γίνεται όλους αυτούς τους έξι μήνες».

Αν είναι «απαγορευτικό» να δεχθεί αύριο η ΑΕΚ γκολ: «Ναι μπορούμε να πούμε ότι απαγορεύεται όμως κάποιες φορές αυτά δεν ισχύουν γιατί κάποιος παραβιάζει τους κανόνες. Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα επειδή επιβάλλονται. Δεν υπάρχει καλή τακτική όταν χάνει μία ομάδα. Τότε οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να βάλουμε τους καλύτερους, ως σημάδι ότι πάμε για τη νίκη.
Με μία ισοπαλία προκρινόμαστε όμως τριάντα χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά δεν ξέρω πως να πάρω μία ισοπαλία. Μπαίνω στο παιχνίδι πάντα για να κερδίσω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα