Χιμένεθ: «Οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν ίδιες»

Η αισιοδοξία και η πίστη στις δυνατότητες της ΑΕΚ για πρόκριση στους ομίλους του Europa League ήταν διάχυτη στα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ. Αλλωστε, τα ίδια συναισθήματα είχε και πριν από το πρώτο ματς εναντίον της Μπριζ και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε (0-0). Μένει, όμως, να ολοκληρωθεί ο στόχος, στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

«Ενα πάρα πολύ σημαντικό ματς για μένα. Κατ’ αρχάς επειδή είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Πέρασε δύσκολα χρόνια αυτή η ομάδα και τώρα έχουμε ένα καθήκον να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη. Δεν γίνεται να δίνουμε χαρά στον κόσμο μιλώντας μόνο για το νέο γήπεδο» είπε ο Ίβηρας κόουτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε μεταξύ άλλων:

– Για το αρχικό σχήμα:

«Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα, αλλά αμφιβάλλω μόνο για μία θέση. Η αλήθεια είναι ότι, με τιμωρημένο τον Λιβάγια και με τους τραυματίες που έχουμε, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες. Αλλά πρέπει να βρούμε 11 παίκτες και τρεις αλλαγές που θα μας βοηθήσουν.

Είμαι ένας προπονητής που δεν επικεντρώνεται μόνο στην αρχική ενδεκάδα, αλλά γενικά στην ομάδα που θα αγωνιστεί και στην εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο».

– Για το γκολ που έχει ανάγκη (αλλά και πρόβλημα) η ΑΕΚ:

«Στο πρώτο παιχνίδι και ειδικά στο α΄ ημίχρονο υπήρξαν κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα εκείνου το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, άρα ξεκινάμε από την αρχή. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας, αλλά στόχος μας παραμένει η είσοδος στους ομίλους του Europa League».

– Για την ιστορική σημασία που έχει το ματς:

«Η ΑΕΚ πρέπει να μεγαλώνει και να εκσυγχρονίζεται ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, με όλα αυτά που έγιναν και τον υποβιβασμό της ομάδας, έχασε πολλές θέσεις και στην Ευρώπη. Με τη δουλειά που οφείλουμε όλοι να κάνουμε, ελπίζω ότι στο κοντινό μέλλον θα έχουμε κάποιες επιτυχίες και κάποιες στιγμές που θα θυμόμαστε. Η ιστορία μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σπουδαίος, αλλά δεν μπορείς να ζεις μόνο με την Ιστορία».

 

Όσο για το θέμα με τον Βράνιες και το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, ο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος: «Παρακαλώ πολύ να μη φύγουν άλλοι ποδοσφαιριστές! Είναι καλό να παρακολουθούν τους παίκτες μας. Ο Βράνιες είναι πολύ γρήγορος και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά έχει και στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση. Είναι φυσιολογικό να τον ξεχωρίσουν κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι καλό για όλους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα