Χιμένεθ: «Συμβαίνουν πράγματα που δεν έπρεπε»

Λάβρος εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ για την αντιμετώπιση της ΑΕΚ από την διαιτησία κι επισήμανε πως αδικήθηκε τόσο στον αγώνα με αντίπαλο την Λάρισα, όσο και στο Καραϊσκάκη στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε λόγο για αδικία εις βάρος της Ένωσης απέναντι σε ΑΕΛ και Ολυμπιακό, αναφέροντας πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται πολλά πράγματα που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν.
«Κόντρα στην ΑΕΛ υπήρχαν κάποια πράγματα που έγιναν και δεν μας επέτρεψαν να κερδίσουμε. Κανείς όμως δεν μίλησε γι’ αυτό. Απέναντι στον Ολυμπιακό, εκτός από τα πρώτα 10-15 λεπτά δεν είμαστε κατώτεροι, ενώ δεν δόθηκε και ένα πέναλτι. Ήταν ένα πεντακάθαρο πέναλτι του Φιγκέιρας στον Λόπες και αποβολή. Στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρουν αυτά για να τα συζητάμε. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι συμβαίνουν κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να συμβαίνουν».

Αν υπάρχουν εξωαγωνιστικοί λόγοι που η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία: «Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε ακόμη:
Για το ότι η ΑΕΚ δεν παρουσιάζει στα τελευταία ματς την ίδια καλή εικόνα με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Δεν μπορείς πάντα να διατηρείς το ίδιο επίπεδο, συγκρίνοντας κάποια παιχνίδια με κάποια προηγούμενα. Όπως και δεν γίνεται πάντα να παίζεις καλά. Το σημαντικό είναι η ομάδα να προσπαθεί πάντα. Ίσως να βλέπουμε κάποιον παίκτη που δίνει διαφορετικό ρυθμό και να λείπει για αρκετό καιρό. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι καλύτεροι παίκτες μας να δίνουν το 100% σε κάθε ματς».

Για τους Γκάλο, Μπακάκη, Λόπες και ότι πολλές φορές δεν παίζουν στις θέσεις τους: «Έχουν παίξει και στις θέσεις τους. Όταν παίξαμε με τις αδύνατες θεωρητικά ομάδες, είχα και τους τρεις παίκτες . Ο Γκάλο βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ο Μπακάκης σαν αριστερός στόπερ και όχι αριστερό μπακ τα πάει πολύ καλά. Ξέρω τον Λόπες και τι μπορεί να δώσει, δεν είναι εξτρέμ αλλά φουλ μπακ. Νομίζω ότι με βάση τη στατιστική, μας έφερε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα το 2017».

Για το αν ήταν το πιο σημαντικό στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό το μηδέν στην άμυνα: «Το σημαντικότερο είναι να μην δεχθείς γκολ και να σκοράρεις. Δεν μπορείς να τα επιλέξεις αυτά, το παιχνίδι παίζεται. Δεν είναι… λαχείο αυτά τα πράγματα τα παίζεις μέσα στο παιχνίδι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Για το αν η ομάδα του έχει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου: «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πλεονέκτημα, πρέπει να κερδίσουμε για να περάσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί, είμαστε δύο ομάδες ικανές που θα μπορούσαν να φτάσουν στον τελικό και να τον κερδίσουν. Όσο κόντρα και να υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, εμείς που είμαστε επαγγελματίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλές ομάδες».

Για το ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στο -3 από την κορυφή: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αυξήσει την πίεση αυτό. Αλλά όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα ίσως υπάρχουν άτομα πως έχουμε φτάσει στο ανώτατο επίπεδο. Ίσως μετά από ένα χρόνο τα πάμε καλά αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε. Εγώ πιστεύω ότι κάνουμε μια καταπληκτική δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για τον Γιακουμάκη και ότι έχει μικρό χρόνο συμμετοχής: «Ο Γιακουμάκης έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τους Λιβάγια-Αραούχο για να ανοίξει μια κλειστή άμυνα; Ο Γιακουμάκης είναι το μέλλον της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, προς το παρόν νομίζω δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από Λιβάγια και Αραούχο. Έχει απίστευτα προσόντα, σαν προπονητής έχω την υποχρέωση να τον βελτιώσω ακόμη περισσότερο. Όλοι είναι προπονητές και καλοί προπονητές, ιδιαίτερα μετά τα παιχνίδια».

Μια ευχή για το τέλος του πρωταθλήματος: «Υγεία για να φτάσουμε δυνατά μέχρι το τέλος. Είναι πιο σημαντικά πράγματα αυτά, η υγεία είναι το σημαντικότερο και την εύχομαι σε όλο τον κόσμο».

Για το αν φοβάται ότι οι παίκτες του μπορεί να σκέφτονται τα ματς με τον Ολυμπιακό και όχι το ερχόμενο με την Λαμία: «Μου αρέσει πάρα πολύ που ακούστηκε το όνομα της Λαμίας, γιατί σέβομαι το όνομα του αντιπάλου μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς γιατί πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη μας και να βρισκόμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Οι ομάδες που θέλουν να συνεχίσουν μακριά σε όλες τις διοργανώσεις, πρέπει να σκέφτονται ότι πρέπει να κερδίσουν κάθε ματς. Το μόνο που θέλω είναι η ομάδα μου να προσπαθεί να κερδίζει κάθε ματς και αυτό κάνει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα