Φονική χιονοστιβάδα στην Βασιλίτσα

Νεκρός ο 33χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο χιονοδρομικό κέντρο κάνοντας snowboard στην κορυφή του βουνού

Τη ζωή του έχασε ο 33χρονος σκιέρ ο οποίος παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας μαζί με άλλους τέσσερις φίλους του στην κορυφή «Γαλανή» της Βασιλίτσας.

Ο άτυχος σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με χιονοσανίδα (snowboard), σε σημείο που είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού, και έπεσε με ορμή πάνω σε πεύκο. Με το που αντιλήφθηκαν ότι έλειπε από την παρέα, οι φίλοι του ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλιτσας. Αφού εντοπίστηκε, ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο σαλέ του χιονοδρομικού και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών σε σοβαρή κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών δεν επιτεύχθηκε η ανάνηψη του σκιέρ, ο οποίος τελικά υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματα του. «Επί περίπου δύο ώρες γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν ανταποκρίθηκε το παιδί και  οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Ο νεαρός είχε φτάσει νεκρός στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί έκαναν προσπάθειες μήπως και τον επαναφέρουν επειδή είχε και υποθερμία» ανέφερε ο Παντελής Αλεξιάδης, διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών.
«Τον βρήκαν καταπλακωμένο κάτω από χιόνια. Το πιο πιθανό είναι η ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του που μέχρι να τον βγάλουν δεν κατάφερε να αντέξει . Δεν είχε ούτε εξωτερικά χτυπήματα ή άλλες κακώσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη γενική του εικόνα αυτή τη στιγμή και λογικά κατέληξε από ανακοπή. Αυτό βέβαια θα μας το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής» τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, Θωμάς Καραγιάννης, το κέντρο ήταν κλειστό την Παρασκευή και το δυστύχημα σημειώθηκε εκτός πίστας.

Ανακρίσεις για το περιστατικό διεξάγει το ΑΤ Πολυνερίου.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σπάνια έχουν παρατηρηθεί χιονοστιβάδες στο Χ.Κ. της Βασιλίτσας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα