Χιού Ντάλας: «Τα πάντα από μηδενική βάση στη διαιτησία…»

Από μηδενική βάση θα εξεταστούν και ρυθμιστούν τα πάντα στην ελληνική διαιτησία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Σκωτσέζου αρχιδιαιτητή, προς τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής διαιτησίας ανέλυσε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί και άφησε να εννοηθεί ότι, αν κριθεί απαραίτητο, θα προβεί σε ριζικές αλλαγές. Πιο αναλυτικά όσα φέρεται να είπε κατά τη συνάντησή του με τους παράγοντες:

«Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τους ορισμούς αλλά και την αξιολόγηση των διαιτητών. Συνεπώς και η κριτική αλλά και τα όποια θετικά σχόλια πρέπει να επικεντρωθούν στο πρόσωπό μου.

Με την παρουσία μου στην Ελληνική διαιτησία τα πάντα ξεκινούν από μηδενική βάση. Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Με βάση την πιο πάνω θέση μου δε διστάζω να παραδεχθώ ότι υπήρξαν περιπτώσεις λάθος ορισμού διαιτητή σε κάποιους αγώνες. Τα λάθη λοιπόν και τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν.

Παρακολουθώ όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα ζωντανά μέσω NOVA. Όσα δεν προλαβαίνω να δω live τα παρακολουθώ από DVD που μου στέλνει η Super League. Άρα κάθε βδομάδα βλέπω όλα τα ματς. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το μέσο όρο της απόδοσης των διαιτητών. Παράλληλα όμως δε μπορώ να μην αναφέρω ότι έχουν γίνει και σοβαρά λάθη, κυρίως από τους βοηθούς. Μάλιστα για κάποια απ αυτά τα λάθη έχω προβληματιστεί πολύ, γιατί ήταν εξόφθαλμα και αφορούσαν σε περιπτώσεις καταλογισμού, ή μη καταλογισμού γκολ.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει επαφή διαιτητή με παράγοντες ομάδων. Εννοείται ότι πριν από όλους πρέπει να το αποφεύγουν οι διαιτητές, αλλά βεβαίως είναι πολύ κακό να προσπαθούν να πλησιάσουν οι ομάδες τους διαιτητές για να τους ασκήσουν πιέσεις. Οι διαιτητές θα προχωρούν με γνώμονα την αξία τους και την απόδοσή τους στο γήπεδο και τίποτε άλλο. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε όλους όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Επισημαίνω συνεχώς στους διαιτητές ότι πρώτο και κυρίαρχο μέλημά τους μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών. Όλα τα άλλα έπονται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα