Χορηγός τίτλων για Λέστερ και Πορτογαλία η ΕΠΟ!

Πώς μπορεί να συνδεθεί ο μαγικός κόσμος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το θαύμα που πέτυχε η Λέστερ στην Premier League της Βρετανίας και την κατάκτηση του Euro 2016 από την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της Γαλλίας; Υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε την όποια… διασύνδεση.

Ωστόσο, το Σύμπαν έχει… κέφια και δρομολογεί τις πιο περίεργες καταστάσεις. Η ΕΠΟ και οι «φωστήρες» που καθοδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο συνδέονται με τις δύο αυτές μεγάλες ανατροπές του 2016, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν «χορηγοί» των μεγάλων κατακτήσεων της Λέστερ και της Πορτογαλίας.

Σε πρώτη φάση η διοίκηση Σαρρή, η οποία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να φύγει ο Φερνάντο Σάντος από την Εθνική Ελλάδος και να τον στείλει στην αγκαλιά της πορτογαλικής ομοσπονδίας και ακολούθως η διοίκηση Γκιρτζίκη, η οποία άφησε έρμαιο τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος απομακρύνθηκε και κατέληξε στη Λέστερ με τα… γνωστά παρεπόμενα, κατάφεραν να «στρώσουν τον δρόμο» στα δύο μοναδικά αυτά γεγονότα, αποδεικνύοντας, από την άλλη, πόσο στρεβλή εντύπωση έχουν οι Έλληνες παράγοντες για το ποδόσφαιρο και πόσο λανθασμένη αθλητική κουλτούρα και νοοτροπία παρουσιάζουν.

Ο Σάντος έκλεισε τις δηλώσεις του μετά τον τελικό στο Παρκ ντε Πρενς μιλώντας στα ελληνικά. Ήταν μία έκφραση αγάπης για τους Έλληνες, αλλά ένα μεγάλο «καρφί» για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι βρήκαν μπροστά τους το μάννα εξ ουρανού, το 2004 και κατάφεραν να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα