“Χρέος της πολιτείας ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου”

Την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν η καινοτομία και η τεχνολογία υποστήριξε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Στην περιήγηση του σε δυο πρωτοπόρες επιχείρησης, τα Πλαστικά Κρήτης ΑΕ, και την MegaPlast ΑΕ, ο κ. Σενετάκης διαπίστωσε τη σταδιακή συγκέντρωση καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας που παρουσιάζεται τα τελευταία έτη στην πόλη του Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι η πρόοδος που έχουν επιδείξει αυτές οι επιχειρήσεις, επιβεβαιώνεται από την ποιότητα και χρησιμότητα των προϊόντων που παράγουν. Τόνισε δε πως οι επιχειρήσεις που ακολουθούν το μονοπάτι της διαρκούς βελτίωσης και εξέλιξης των προϊόντων τους, με όρους υψηλού διεθνούς ανταγωνισμού, αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα μας.

“Προς αυτή την κατεύθυνση”, σημείωσε ο κ. Σενετάκης, “χρέος της πολιτείας είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και απεμπλοκή των επιχειρήσεων από γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπου κατασπαταλώνται πόροι, ώστε με τη σειρά τους να αποτελέσουν τον βασικό άξονα για την μείωση της ανεργίας στη χώρα”.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του Ηρακλείου, “οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν από την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον ιδιωτικό τομέα δεν θα ωφελήσουν μόνο την εθνική προσπάθεια για εξωστρέφεια. Θα ωφελήσουν και τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς η υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση τους, δεν καθιστά μόνο τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικότερες και αποδοτικότερες, αλλά τους εξασφαλίζει υψηλότερες αμοιβές”.

Στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, την ΕΜΑΚ και το Δασοφυλακείο

Νωρίτερα, ο κ. Σενετάκης επισκέφθηκε το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, την ΕΜΑΚ και το Δασοφυλακείο.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στα Σώματα Ασφαλείας και κατατέθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα τους. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού, καθώς και των στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση τους, ιδιαίτερα για το Δασοφυλάκειο, του οποίου η δράση εξυπηρετεί εκτείνεται σε πολλές δύσβατες περιοχές.

Η πληροφόρηση για την προσωπική επιτυχία του Προϊσταμένου της Δασοφυλακής, κ. Εμμανουήλ Καλοκύρη, ο οποίος πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και είναι πλέον φοιτητής, προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση και χαροποίησε τον κ. Σενετάκη.

Ο βουλευτής τόνισε πως τέτοιες προσπάθειες αξίζουν συγχαρητηρίων και πρέπει να επιβραβεύονται με κίνητρα και διευκολύνσεις από την Πολιτεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα