“Χρειάζεται επαναστατική μεταρρύθμιση”

«Θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ότι μπορούμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με το ασφαλιστικό απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στο μείζον αυτό θέμα λέγοντας: «Το ασφαλιστικό χρειάζεται μια μεγάλη επαναστατική μεταρρύθμιση. Ο κόσμος της παραγωγής και της εργασίας πρέπει να νιώσει ότι έχει ένα αποκούμπι. Το ασφαλιστικό κακώς, για κάποιους, είναι η μάχη για τους συνταξιούχους, πρέπει να είναι η μάχη για όλους τους εργαζόμενους».

«Δεν πιστεύω ότι οι 153 βουλευτές είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση και δεν εμπνέει τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Δεν συνηγορούμε στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και βέβαια δε συνηγορούμε στην περικοπή των κύριων συντάξεων. Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές. Εάν αυξήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνουμε άλλη μια σφαλιάρα στον Έλληνα επιχειρηματία που έχει μια μικρή επιχείρηση».

«Η ελληνική κοινωνία έχει πρόβλημα με το γεγονός πως, αυτή την στιγμή στη χώρα, δεν υπάρχουν ηγήτορες που να νοιάζονται για την πατρίδα. Μας κυβερνά ένα καθεστώς που το ενδιαφέρει πάνω από όλα, απ’ ό,τι φαίνεται από τις σημερινές αποφάσεις, να εδραιωθεί και να βολέψει τα δικά του παιδιά» σημείωσε.

Ο Δανέλλης

Στην παραγωγή εθνικού πλούτου βρίσκεται η οριστική λύση του ασφαλιστικού ζητήματος, τονίζει ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος σημειώνει ότι χωρίς ανάπτυξη πολύ σύντομα θα καταρρεύσει οποιοδήποτε σχέδιο ψηφιστεί από τη Βουλή. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε:  “Αν δεν παράγουμε εθνικό πλούτο, αν δεν δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική απάντηση. Σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια θα το έχουμε μπροστά μας πάλι υπό κατάρρευση, όποια λύση και αν δώσουμε σήμερα”.

Απέδωσε τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του ασφαλιστικού στο δημογραφικό, στην αύξηση της ανεργίας και στο γεγονός ότι κάθε κοινωνική ομάδα επιτύγχανε ευνοϊκή μεταχείριση, εκμεταλλευόμενη τις πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση. «Σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετώπισαν προβλήματα με το ασφαλιστικό, πιθανόν μικρότερης κλίμακας, εμείς δεν έχουμε πλέον και τον απαραίτητο χρόνο να μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό με ένα διάλογο κοινωνικό» είπε και πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις, οι κοινωνικοί φορείς, αλλά και οι ασφαλισμένοι απέφευγαν να αντιμετωπίσουν εδώ και δεκαετίες το ασφαλιστικό.

Ο κ. Δανέλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έστω και τους τελευταίους, ελάχιστους -όπως είπε- μήνες, που είχε στη διάθεσή της η χώρα να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό, δεν ήρθε σε ουσιαστικό διάλογο. «Ουσιαστικό διάλογο και όχι με την ανακοίνωση ότι αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο καταλήξαμε. Και σε καλώ στο όνομα της υπευθυνότητας και της εθνικής αίσθησης ευθύνης να το ψηφίσεις. Δεν είναι ορθόδοξο ως προς την επίτευξη της συνεννόησης κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα