“Χρηματοδότηση – γέφυρα πριν κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα”

Την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με ένα πρόγραμμα-γέφυρα πριν κλείσει συμφωνία πρότεινε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

«Πρόκειται για ένα πιθανό σενάριο, το οποίο πρέπει να εξεταστεί» δήλωσε, ο Αυστριακός τραπεζίτης, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ORF, όπως μετέδωσε το Reuters.

Όπως είπε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης, έως ότου οριστικοποιηθούν οι όροι του τρίτου προγράμματος βοήθειας, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής μίας έκτακτης χρηματοδότησης, η οποία θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς το νέο δάνειο.

Όσον αφορά τις τράπεζες, εξήγησε ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενδεχομένως να καθίσταται επαρκής για όλη την εβδομάδα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η ΕΚΤ δεν θα δύναται να παράσχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως τόνισε εν συνεχεία, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων, ενώ τέλος, κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα