ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: “Η νευρικότητα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοφάνερη”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε, μετρήθηκε, απέτυχε και έχει έλθει η ώρα να δημιουργήσουμε μιαν άλλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση οριστικά, όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά με πραγματικές πολιτικές». Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Κληθείς να σχολιάσει τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στον νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «αποτελούσε στόχο από την αρχή να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας λογικό». «Ο κάθε υποψήφιος θα καταθέσει τις απόψεις του, τις θέσεις του, τις αρχές του προς τον ελληνικό λαό και την κοινωνική βάση της παράταξης και θα κρίνει η κοινωνική βάση ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί στην προσπάθεια», σημείωσε.

Σχολιάζοντας το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Χρηστίδης διατύπωσε την άποψη πως «είναι η ένδειξη της απόλυτης νευρικότητας που έχει καταλάβει το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς».

Ερωτηθείς για τη στάση που προτίθεται να τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και εάν ισχύουν σενάρια που τον φέρουν να στηρίζει την κ.Γεννηματά, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Είναι πολύ άδικο για έναν πρώην πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό να τον βάζουμε ως κομμάτι τέτοιου είδους συμφωνιών. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει τις αποφάσεις του, φαντάζομαι θα τις ανακοινώσει ο ίδιος. Η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς δεν είναι θέμα συμφωνιών κορυφής, είναι κοινωνικό αίτημα, είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να αλλάξει η μίζερη εικόνα της χώρας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα