Χριστούγεννα με Μουντιάλ… το 2022!

Οκτώ χρόνια πριν τη διεξαγωγή του, το Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ αναδεικνύεται – με απόσταση από το δεύτερο – ως το πλέον πολυσυζητημένο Μουντιάλ στην ιστορία!

Από την οσμή σκανδάλου στον τρόπο ανάθεσης, τις καταγγελίες για χρηματισμό παραγόντων και την εμπλοκή μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων, το Μουντιάλ 2022 πέρασε στην επόμενη φάση, η οποία αφορά τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του, με αφορμή τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην αραβική χερσόνησο. Σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, έγινε μεγάλη συζήτηση για το αν και κατά πόσο είναι σωστό να διεξαχθούν οι αγώνες σε ένα τόσο ζεστό περιβάλλον, μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Υπήρξαν διάφορες προτάσεις. Εκείνη που φαίνεται να προκρίνεται, μετά και την επίσημη τοποθέτησή της στη λίστα των επιλογών, είναι η μεταφορά της διοργάνωσης για τον χειμώνα και δη για τα Χριστούγεννα του 2022! Η πρόταση κατατέθηκε και επισήμως στη συνάντηση της αρμόδιας αρχής της FIFA, που διεξήχθη στη Ντόχα. Η ταύτιση απόψεων μεταξύ των διοργανωτών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν σχεδόν απόλυτη και η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει, προκειμένου να καταλήξουν στο οριστικό πλάνο, αφορά τη διάρκεια του τουρνουά. Σύμφωνα με όσα ίσχυσαν στα προηγούμενα Μουντιάλ, οι αγώνες διαρκούσαν σχεδόν 35 μέρες. Οι υπεύθυνοι του Κατάρ θεωρούν μεγάλο το συγκεκριμένο διάστημα και έχουν ζητήσει τη συντόμευσή του.

Όπως όλα δείχνουν και ανεξάρτητα με τη διάρκεια, το Μουντιάλ 2022 θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και ενώ τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο, θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα