Χτίζει πάνω σε γερά υλικά!

Ιδίας… ιδιοσυγκρασίας φαίνεται να είναι οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ με αυτήν του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θέλει παίκτες μαχητές και που αν τους έχει, θεωρεί ότι μπορεί να τους τακτοποιήσει στην ενδεκάδα και να αποσπάσει από αυτούς ότι καλύτερο.

Μετά την πρώτη ανάγνωση του ρόστερ της Ένωσης μέσω των dvd, ο Γεωργιανός προπονητής φαίνεται να έχει διαμηνύσει στη διοίκηση πως το ρόστερ του φαίνεται πολύ καλό και πως δεν υπάρχει λόγος να γίνουν πολλές μετεγγραφές, αλλά προσεγμένες. Σύμφωνα με τον Τιμούρ, πέραν των δύο ικανότατων τερματοφυλάκων και της δυνατής αμυντικής τετράδας αποτελούμενη από Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιο και Ντιντάκ, τους Σιμόες και Γιόχανσον, τον Μάνταλο και τον Μπαρμπόσα, παικτών που συνθέτουν μία βασική «εννιάδα» , δεν απαιτούνται παρά ένας φορ και ένας εξτρέμ για να δημιουργηθεί μία εξαιρετική βασική ενδεκάδα, η οποία, μάλιστα, έχει ήδη ως αναπληρωματικούς αρκετούς ικανούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπακάκης, ο Άρθο, ο Αραβίδης και ο Βάργκας.

Προφανώς και στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο ρόστερ δεν ανταποκρίθηκε στα εκτός έδρας παιχνίδια με εξαίρεση το καλό διάστημα του Γενάρη, ωστόσο ο Κετσπάγια δηλώνει αισιόδοξος πως με τη δική του νοοτροπία, η ομάδα θα βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι! Άλλωστε, φιλοσοφία και του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν είναι δημιουργία της ομάδας από την αρχή κάθε καλοκαίρι, αλλά προσθήκης λίγων και καλών, κάτι που συμβαδίζει με την άποψη και του προπονητή.

Υπάρχει εμπιστοσύνη και στο υλικό και στον Κετσπάγια και γι’ αυτό όλα δείχνουν πως πέραν των δύο μετεγγραφών , θα αποκτηθούν ένα εξτρέμ, ένα φορ, επιπλέον ένα αμυντικό χαφ και ένα αριστερό μπακ και μόνο αν εκτιμηθεί τεράστια ανάγκη λόγω μη πληρότητας των στόπερ δίπλα στον Τσιγκρίνσκι, ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός. Ανάλογα με το ποσό που θα δαπανηθεί για τους τέσσερις ή πέντε παίκτες, θα κρίνει η διοίκηση αν υπάρχει λόγος να αποκτηθεί από το καλοκαίρι και ο Μπακασέτας!

Τέλος, στην ΠΑΕ αισθάνονται ικανοποίηση και για το ότι ο Κετσπάγια του διαμήνυσε πως δεν παραλαμβάνει «καμένη γη», αλλά μία ομάδα με καλό τρόπος σκέψης και παιχνιδιού, παρά τις αλλαγές προπονητών που έγιναν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα