«Χτύπημα» ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν ετοίμαζαν οι 9 Κούρδοι;

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τις συλλήψεις των 9 Κούρδων (8 άνδρες, 1 γυναίκα) που φέρονται να ανήκουν στην οργάνωση «επαναστατικό λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα – μέτωπο» DHKP-C, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Το σενάριο που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι οι συλληφθέντες να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για ένα «συμβολικό» χτύπημα, που όμως θα γίνονταν σημείο αναφορά σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Επίσης, υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές για την μεταφορά οπλισμού με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίστηκε ανοιχτά Χίου και Οινουσών, τον Ιούλιο του 2013.

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο –όχι με πολλές πιθανότητες- να υπάρχει και δεύτερος «πυρήνας» Κούρδων με οπλισμό ή εκρηκτικά, που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει «χτύπημα». Το βάρος πέφτει και στη Βόρειο Ελλάδα, υπό τον φόβο κάποιος ύποπτος να πέρασε σε ελληνικό έδαφος από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και ένα πιστόλι CZ.

Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα