Χυλόπιτα Ίβιτς σε Κούγια…

Μάλλον κατά… τύχη έμεινε μέχρι την Τρίτη (12/9) στον πάγκο της Λάρισας ο Αντρέ Πάους, αφού όπως ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε τον είχε… έτοιμο για «φάγωμα» μέσα στο καλοκαίρι!

Ο γνωστός νομικός αποκάλυψε ότι προσπάθησε χωρίς επιτυχία να φέρει στον θεσσαλικό σύλλογο τον Βλάνταν Ίβιτς, ενώ διέψευσε τα σενάρια και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Γιάννη Ματζουράκη να είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΛ.

«Ακούω κάθε μέρα, δεν γνωρίζω να μπαίνω στο διαδίκτυο, αλλά μου λένε όλοι πως έχει γεμίσει με την είδηση πως προπονητής της ΑΕΛ θα είναι ο Μαντζουράκης. Όπως και το όνομα του Ίβιτς.

Εγώ τον Ίβιτς θα τον ήθελα για προπονητή στην ΑΕΛ και τους είχα κάνει πρόταση από το καλοκαίρι πριν ανανεώσει ο κ. Πάους. Ο κ. Ίβιτς μόλις έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, επειδή ο Ηλίας είναι φίλος μου και γνωρίζω και το μικρό που έχουμε καλή σχέση, του είπα να έρθει να φτιάξουμε σιγά-σιγά την ομάδα και να φτάσει εκεί που πρέπει.

Του είπα πως η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και δεν είναι συνηθισμένη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ με τα μέσα μαζική ενημέρωσης που έχει να έχει τη μεγαλύτερη εικόνα ειδικά στο βόρεια Ελλάδα σαν μέγεθος, αλλά η ΑΕΛ έχει ακριβώς τους ίδιους τίτλους με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Άρα δεν είμαστε ένα μικρό κλαμπ. Καλύτερο γήπεδο έχουμε, καλύτερο προπονητικό κέντρο έχουμε, κόσμο έχουμε. Και του είπα να έρθει να δουλέψει εδώ αφού του δίναμε τις ίδιες και καλύτερες δυνατότητες. Επειδή είχαμε καλούς Σέρβους ποδοσφαιριστές και Κροάτες που είναι ένα έθνος του είπα να έρθει.

Μου είπε ευχαριστώ πολύ και ο Ηλίας και ο Βλάνταν, όμως περιμένω κάτι πολύ μεγάλο από το εξωτερικό. Άρα αποκλείστε τον Ίβιτς όχι γιατί δεν τον θέλαμε, η τελευταία μου συζήτηση έγινε σήμερα. Αλλά μην το περιμένετε» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε: «Το όνομα του κ. Μαντζουράκη δεν ξέρω από που προέκυψε. Εγώ τον έκανα προπονητή τον Γιάννη. Όταν ήμουν γενικός αρχηγός στο Αιγάλεω το 1981 μαζί με πρόεδρο Θωμά και Βίκτορα Μητρόπουλο ψάχναμε έναν προπονητή όταν ήμασταν στη Γ’ Εθνική. Ο Γιάννης είχε κάνει μία εξαιρετική παρουσία στη Χαλκίδα, ήταν βοηθός του Αντώνη Γεωργιάδη πιο πριν και είδαμε πως μας κάνει. Εκείνη τη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα, στη συνέχεια ανεβήκαμε και μείναμε στη Super League με εκείνη τη μεγάλη ομάδα που μετά διαλύθηκε.

Έχω να μιλήσω μαζί του για συνεργασία προπονητική από την δεκαετία του ‘80».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα